Δήμος Ιλίου: Προτάσεις για συγκοινωνιακή σύνδεση, αλλά και κινητοποίηση για το ΙΚΑ

16:35 9/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Ιλίου με τους νέους σταθμούς Μετρό ζητά ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, με επιστολή του προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.).Όπως αναφέρει ο κ. Ζενέτος, στις 26 Απριλίου 2013, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νέων σταθμών Μετρό
στο Περιστέρι με το κέντρο του Δήμου Ιλίου, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με θέμα: «αποτύπωση διαδρομής λεωφορείου, σύνδεσης του Δήμου Ιλίου, με το σταθμό του μετρό «Ανθούπολη» για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του», η οποία προβλέπει μια γραμμή express με τρεις ενδιάμεσες στάσεις, από τους νέους σταθμούς Μετρό μέχρι την πλατεία Γ. Γεννηματά, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ιλίου, με συχνότητα δρομολογίων 5΄ με 7΄ λεπτά για τις ώρες αιχμής.Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τονίζεται πως: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ιλίου ζητά επαρκή συγκοινωνία για τον Δήμο, με σχετικές επιστολές προς τον ΟΑΣΑ, καθώς συχνά παρατηρούνται ελλείψεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια που ταλαιπωρούν τους κατοίκους».Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Ιλίου δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μέχρι να έρθει το Μετρό στο Ίλιον, θεωρούμε απαραίτητη τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου με τους νέους σταθμούς Μετρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη πια, να περιορίσουμε τη χρήση των ΙΧ και να προωθήσουμε άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως τα ΜΜΜ και τα ποδήλατα. Γεγονός που προϋποθέτει κατάλληλες υποδομές. Από την πλευρά μας επεκτείνουμε διαρκώς το δίκτυο των ποδηλατόδρομων στο Ίλιον, που έχει πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται όμως, είναι η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της περιοχής προς όφελος των πολιτών».

Επίσης, ο Δήμος Ιλίου, με αιχμή να μην κλείσει το ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου, διοργανώνει συγκέντρωση στις 16 Μαΐου, στις 10.30πμ με σκοπό να ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα