Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ - Αγωνία μαθητών και γονιών - Κυβέρνηση: Κανονικά οι εξετάσεις

16:06 9/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Κορυφώνεται η αγωνία μαθητών και γονιών για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου, για αύξηση των ωρών διδασκαλίας και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Η κυβερνηση
διαμηνυει σε όλους τους τόνους ,ότι «η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη», και ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά».

Σχετική είδηση: Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ: Στον αέρα το μέλλον των πανελλαδικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι κατά την χθεσινή συνάντηση με τον υπουργο Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αδιαπραγμάτευτη χαρακτηρισε την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, ο υπουργος Παιδείας και καλεσε τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη στην εθνική προσπάθεια.

Μιλώντας, νωρίτερα, στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, τόνισε ότι ο υπουργός θα έπρεπε να πάρει πίσω τις μεταθέσεις. Δίνουμε αγώνα κάτω από τις χειρότερες κοινωνικές συνθήκες, ανέφερε και σημείωσε πως οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση και θα γυρίσουν στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι.
ΑντιδράσειςΣτον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι ξεκάθαρα στο χέρι της κυβέρνησης να παγώσει τις διαδικασίες, για τις όποιες αλλαγλές και μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η απεργία στις εξετάσεις, να συνεχιστεί ο διάλογος, και βεβαίως να μην εκβιάζει με επιστράτευση, καθώς είναι μέτρο είναι που πλήττει ευθέως τη δημοκρατία.

Εκτιμούν ότι οι καθηγητές έχουν δίκαιες διεκδικήσεις, ο αγώνας τους δεν είναι συντεχνιακός, όπως επιχειρούν να τον παρουσιάσουνε μερίδα των Μ.Μ.Ε. και κυβέρνηση, αλλά ένας αγώνας για την αναβάθμιση του σχολείου. Οι καθηγητές, λένε στη Κουμουνδούρου, θα κάνουν ό,τι είναι καλύτερο και για τα παιδιά και για την εκπαίδευση.

ΠΑΣΟΚ
Αρνητική είναι η Ιπποκράτους και το ΠΑΣΟΚ έναντι της απεργίας, δεν πρέπει να διαταραχθεί ούτε το κλίμα πριν από τις εξετάσεις και η ψυχολογία των παιδιών με όλη αυτή τη συζήτηση περί απεργίας ή μη και σαφώς βεβαίως λένε δεν πρέπει να διαταραχθεί η διαδικασία των εξετάσεων.

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η αρμόδια τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Παιδεία και υποστηρίζει ότι «μαθητές και γονείς καθίστανται όμηροι της αδιαλλαξίας και της άκαμπτης πολιτικής της κυβέρνησης» και πως «οι εκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται να απαντήσουν στον εκβιασμό της Κυβέρνησης με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία».

ΔΗΜ.ΑΡ.
Κατηγορηματικά αντίθετη στην απεργία, δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Τέτοιες ενέργειες λένε στην Αγίου Κωνσταντίνου σε τέτοια περίοδο βάζουν την κοινωνία απέναντι, δεν λαμβάβνουν υπ΄όψιν γνείς και μαθητές, εμπεριέχουν το στοιχείο εκβιασμού καταστρέφουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τις όποιες διεκδικήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα