Δημοψήφισμα ζητεί το ΑΚΕΛ για την αποδοχή ή μη των προτάσεων της τρόικας

17:21 21/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το ΑΚΕΛ θεωρεί οτι είναι απαραίτητο οι τελικές αποφάσεις για την αποδοχή, ή όχι, των προτάσεων της τρόικας να ληφθούν από τον κυπριακό λαό, μέσω δημοψηφίσματος, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι «θα πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας έξω από την τρόικα,
στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στη στήριξη χωρών, που έχουν λόγους να μας βοηθήσουν». Επίσης, χαιρετίζει το πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στο προεδρικό και εύχεται αυτό το κλίμα να υπάρξει και στη συνέχεια. Το ΑΚΕΛ, δηλώνει ο κ. Κυπριανού, είναι έτοιμο να μεταβεί με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη στη Ρωσία, όταν θα καθοριστεί η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κίνημα Οικολόγων ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο απόφασης για το θέμα της ύποπτης, όπως λέει, μεταφοράς καταθέσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου. Οι Οικολόγοι καλούν τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να δώσει οδηγίες προς όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ετοιμάσουν και να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή όλα τα στοιχεία που αφορούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απέσυραν καταθέσεις μεταφέροντάς τες εκτός Κύπρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα