Α. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου με όποιο κόστος έχει αυτό

17:11 21/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την στήριξή του στον κυπριακό λαό επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, επικρίνοντας παράλληλα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τούτη την ώρα αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ τους κυπρίους αδέρφια μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος της στάσης μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το

δικό μας εμείς σημαίνει εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι που δεν παραδινόμαστε αμαχητί, που αρνούμαστε να αποδεχθούμε τα μνημόνια ως μονόδρομο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που διαχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη στάση των κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, που «όταν λένε εμείς εννοούν το Eurogroup και τους δανειστές».

Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι δεν είπε «ούτε μία κουβέντα για το «όχι» των Κυπρίων», το οποίο, όπως σημείωσε, δείχνει ότι «ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης».

Δριμύτατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε και στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, τους οποίους χαρακτήρισε γκάνγκστερς.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλ.Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν ακολουθεί τη δική του πολιτική, καθώς η χώρα έχει πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη.

«Ο κ. Στουρνάρας, πρόσθεσε, δεν λειτουργεί κατά βούληση, αλλά ακολουθεί ένα σχεδιασμό. Αν τίθεται θέμα επάρκειας του κ. Στουρνάρα, δεν αφορά τον ίδιο, αλλά την κυβέρνηση, την οποία πρέπει να κρίνει συνολικά ο λαός» εξήγησε.

Παράλληλα, ο Γιάννης Δραγασάκης επιτέθηκε κυρίως στη Γερμανία, για την προπαγάνδα περί «πλυντηρίου» στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι στην Κύπρο ισχύει το καθεστώς, που προϋπήρχε της ένταξής στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και φέρει την υπογραφή και του κ. Σόιμπλε.

Τέλος αναφέρθηκε σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και, ως εκ τούτου, έκανε λόγο για ύβρι και υποκρισία να χρησιμοποιούν την ίδια προπαγάνδα και Έλληνες πολιτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα