Δημιουργείται Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

08:31 30/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η αδειοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ένα έργο που εντάσσεται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, και είναι το πρώτο στην Ελλάδα πάρκο αναψυχής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διαλογής και ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών, καινοτομίας και έρευνας.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο, προτείνεται να αναπτυχθεί και να αναβαθμίσει μια περιοχή μεγαλύτερη των 270 στρεμμάτων στη Νέα Αλικαρνασσό, βόρεια

της Βιομηχανικής Περιοχής.
Οι επιδιωκόμενοι στόχοι από τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας είναι:
-Να είναι ανοιχτό και επισκέψιμο σε πολίτες, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, παραγωγικούς φορείς εντός και εκτός Περιφέρειας Κρήτης.
-Να συνδυάσει την περιβαλλοντική διαχείριση με την ενημέρωση – εκπαίδευση- καινοτομία καθώς και την αναψυχή.
-Να οργανώσει χωροταξικά το σύνολο των επιμέρους χρήσεων της ενιαίας έκτασης που βρίσκονται στη θέση «Μαύρος Σπήλιος» και να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.
-Να δώσει προτεραιότητα στις δράσεις ενημέρωσης κοινού, στην πρόληψη – επαναχρησιμοποίηση καθώς και στην χωριστή συλλογή για ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και ενεργειακή αποδοτικότητα με νέες δράσεις.
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε ότι «η κυκλική οικονομία, είναι η κυρίαρχη πλέον φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων. Κάθε τι που απορρίπτουμε, που καταναλώνουμε, παύει να είναι σκουπίδι και του δίνουμε τη δυνατότητα να γίνει ένα νέο προϊόν».
«Εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι το Περιβαλλοντικό Πάρκο δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει τις σχετικές υποδομές του Δήμου Ηρακλείου, ενώ με τη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων θα λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και καινοτομίας», σημείωσε ο κ. Μαμουλάκης και πρόσθεσε: «Μια διαδικασία από την οποία είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και η ανάπτυξη νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα