Ακροάσεις για τις χορωδίες

08:10 30/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι ακροάσεις στις χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για τα τμήματα παιδικής, νεανικής και μικτής χορωδίας. Οι ακροάσεις γίνονται στο 8ο Δημοτικό σχολείο, στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8.

Η Παιδική, Νεανική και Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο

και στην Κρήτη.
Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ και την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λ. Καρυτινού. Από το 2015 συνεργάζεται με τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή.
Το 2017 η χορωδία αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα