Δόθηκαν τα περισσότερα φύλλα - Αντίδραση εκπαιδευτικών για τη στάση της ΑΔΕΔΥ

13:37 14/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στα χέρια της πλειονότητας των εκπαιδευτικών -κυρίως στην περιφέρεια- βρίσκονται τα δελτία της πολιτικής επιστράτευσης, η ισχύς των οποίων ξεκινά από αύριο το μεσημέρι, καθώς το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για «πάγωμα» της επιστράτευσης. Έτσι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Συνεδριάζουν σε όλη τη χώρα οι ΕΛΜΕ για να λάβουν αποφάσεις για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές
Εξετάσεις. Αύριο θα συνέλθουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην Αθήνα για να λάβουν την οριστική απόφαση. Στις 18:30 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζήτησε και θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα στα γραφεία του Συνασπισμού.

Σχετικές ειδήσεις: Σε εξέλιξη η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης στους καθηγητές
Σήμερα η 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – Δεν μετέχει η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ δεν συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία και την αυριανή τετράωρη στάση εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, για συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς. Κατά τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, σημειώθηκε επεισόδιο όταν εκπρόσωποι συλλόγων δασκάλων επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Αντώνη Αντωνάκο, στον οποίο επέρριψαν ευθύνες για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης σήμερα και όχι την Παρασκευή, όπως πρότεινε η ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση για τους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ.
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την απεργία μέσα στις εξετάσεις, λεγοντας πως «το δημόσιο συμφέρον, είναι πάνω από τις συντεχνιακές ιδιοτέλειες».
Keywords
Τυχαία Θέματα