Διεργασίες για συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου

07:08 25/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εurogroup στις 21 Ιουνίου θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δήλωσε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών, Μάριο Σεντένο.

Για το θέμα του χρέους διευκρίνισε

ότι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης αντάλλαξαν απόψεις για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης που θα εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο.

Προετοιμάζεται η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στη βάση της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην τελευταία αξιολόγηση, ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας, ανοίγει το δρόμο για την τελευταία εκταμίευση δανείων του προγράμματος προς την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η δόση ύψους 1 δισ. ευρώ, η οποία είναι διαθέσιμη ως τα μέσα Ιουνίου.

Για πραγματική πρόοδο στο δρόμο προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup, μίλησε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Το Eurogroup επικύρωσε τη συμφωνία για την 4η αξιολόγηση και αποτύπωσε τη βούληση όλων των μερών για τη ρύθμιση του χρέους και την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος έως τις 21 Ιουνίου, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Οι δεσμεύσεις της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή, σχολίασε η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Με τη σφραγίδα του Eurogroup το επικαιροποιημένο πρόγραμμα- Διεργασίες για το χρέος ως τις 21 Ιουνίου (video)

24 ΜΑΪΟΥ 2018

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα