Διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

18:50 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη λειτουργία μόλις τριών από τα έντεκα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, που προτείνουν Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και εκπαιδευτικοί, φαίνεται πως προκρίνει το υπουργείο Παιδείας. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία στη Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Ελένη Αναστασοπούλου.
Τη σημερινή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίο και έθεσαν μια σειρά ζητημάτων με επίκεντρο αυτό που αφορά τα λειτουργικά κενά.
Αναλυτικά:
«Οι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για :
-Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των σχολείων με το Π.Δ. 79/2017, που έγινε ερήμην των εκπαιδευτικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και που παγιώνει μια σειρά αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων.
-Το ότι η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν θεσμοθετεί τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποδεικνύοντας ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας ήταν κενές περιεχομένου, την ίδια στιγμή που υπάρχει έντονος προβληματισμός εξ’ αιτίας της μετατροπής τμημάτων Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκόμων σε Α.Ε.Ι., ως Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών.
Kαι ζητούν : Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, προσδιορισμός του πότε θα γίνουν και πόσοι. Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)
Οι εκπαιδευτικοί Β/βάθμιας εκπαίδευσης εκτός απο το ζήτημα της λειτουργίας και των 11 ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ και των εσπερινών ΕΠΑΛ, ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών και την άμεση έναρξη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης

Keywords
Τυχαία Θέματα