Η 3η “Γιορτή μανιταριού” στην Καλαμπάκα

18:37 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο εκπαιδευτικών, όσο και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, διοργανώνεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή η 3η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πάλλας αναφέρθηκε στις δράσεις της όλης διοργάνωσης, εκτιμώντας ότι “θα προσελκύσει πάνω από 10.000 κόσμο στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, πολλοί εκ των οποίων μανιταρόφιλοι από πολλές Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές

χώρες…”. “Η 3η Γιορτή Μανιταριού υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο διασκέδαση, γνώση και… μανιταροφαγία…”, ανέφερε ο κ. Πάλλας, τονίζοντας ιδιαίτερα την υποστήριξη των ιδιωτών – χορηγών, του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και πολιτιστικών φορέων τους Νομού. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει, από τις 6 το απόγευμα μέχρι το βράδυ, πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους, κλόουν, ζωγραφική προσώπου και θέατρο σκιών, κλείνοντας με συναυλία της Ορχήστρας του Μουσείου “Βασίλης Τσιτσάνης” και χορευτικά δρώμενα από τη Σχολή “Χορός και Έκφραση” και τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η ημέρα ξεκινά με αναζήτηση μανιταριών και κυνήγι τρούφας, ενώ συνεχίζεται με σεμινάριο μανιταρογνωσίας. Το μεσημέρι είναι αφιερωμένο στα παιδιά, ενώ στις 7 μ.μ. ξεκινούν τα μανιταρομαγειρέματα με προσφορά περισσοτέρων από 15.000 μερίδων μανιταριών και το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα με δράσεις για παιδιά και μουσική από τα συγκροτήματα “The Teasers” και “Manitarock”. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, συνεχίζεται -από τις 10 το πρωί- το αφιέρωμα στα παιδιά με δράσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και ζωγραφικής προσώπου, τραγούδια από το Κρητικό συγκρότημα “Τα Βγοτζάκια” και παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων. Να προστεθεί ότι κατά τη διάρκεια της Γιορτής στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου, θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα