Συνεδρίασε το Task Force – Ικανοποίηση της ΕΤΕπ για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης

“Τρέχει” το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεωνΔε συζητήθηκε το θέμα του ΕλληνικούΎμνοι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ελληνική κυβέρνηση

Τα έργα και οι επενδύσεις που θα διαχειριστεί το επόμενο διάστημα το διυπουργικό “Task Force”, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίσθηκε η καταγραφή επιμέρους, μεμονωμένων προβλημάτων αλλά και

συνολικότερων θεσμικών παρεμβάσεων για το ξεμπλοκάρισμα και την επιτάχυνση των επενδύσεων. Στη συνάντηση, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές δεν συζητήθηκε το θέμα του Ελληνικού.

Εκτός του Αλ. Χαρίτση, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Χρήστος Σπίρτζης. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη συνάντηση δεν παρευρέθηκαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Σταθάκης.

ΕΤΕπ: “Αδιανόητη η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια”

Στο μεταξύ τα εύσημα έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ, τόσο στην κλειστή σύσκεψη που έγινε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, όσο και δημοσίως, στην ομιλία του.

Ο κ. Χόιερ ήταν πολύ θετικός για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε ότι η Ελλάδα είναι πλέον δημοφιλής προορισμός για επενδύσεις και ότι με τις τελευταίες συμφωνίες μπήκε στο κλαμπ των 6 μεγάλων χωρών της ΕΕ που έχουν ξεπεράσει το 1 δια. σε απευθείας χρηματοδότηση από Σχέδιο Γιούνκερ. Επίσης δήλωσε ότι φέτος θα ξεπεραστούν τα 2 δις. σε εκταμιεύσεις ΕΤΕπ προς ελληνικές επιχειρήσεις, τράπεζες και έργα υποδομής. Εξήρε επίσης τη δουλειά που έχει κάνει η κυβέρνηση, και ειδικά το υπουργείο Οικονομίας, λέγοντας «Αυτά που έχουν επιτευχθεί δεν θα μπορούσαμε καν να τα σκεφτούμε (Unthinkable) πριν από 2 χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα