Διαδήλωσαν για τον ένα χρόνο από το «Όχι»

23:04 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο του περσινού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, από συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

του Ιουλίου του 2015

Στην Αθήνα στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, βάδισε προς το Σύνταγμα η ΛΑΕ και κατόπιν προς τα γραφεία της Ε.Ε. φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «αποτελεί μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την Τρόικα».

Ο γραμματέας της ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη επέτειος για τον ελληνικό λαό που βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι πέρσι αυτήν τη μέρα. Το Όχι αυτό δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο, ελπιδοφόρο και στέλνει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό». Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να συνεχίσουν μέχρι τέλους αυτό τον δρόμο του όχι για να νικήσει η Ελλάδα. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, με τη λιτότητα, με την εθνική υποτέλεια, με το ξεπούλημα της χώρας. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε όλοι και είμαστε παρόντες, όλοι εδώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα