ΔΕΥΑΜΒ: Μάχη για να μην «βάλει χέρι» η ΕΡΓΗΛ στα χρήματα από το «Φιλόδημο»

18:04 22/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο να προστατεύονται από τα χέρια της ΕΡΓΗΛ τα χρήματα που κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους Δήμους (ΚΑΠ, Φιλόδημος), η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ζητά από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών να συμπεριλάβει σε νομοσχέδιο σχετική τροπολογία. Το αίτημα υποβλήθηκε με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ προκειμένου να μην δεσμευτούν οι πιστώσεις υπέρ του Δήμου Βόλου μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τις προηγούμενες ημέρες η ΕΡΓΗΛ απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο όπου μεταξύ άλλων προειδοποιούσε

για τη μελλοντική κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών με βάση αποφάσεις δικαστηρίων. «Αυτό κάνει κάθε μήνα και ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται. Αν δεν εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου Λάρισας για την αγωγή που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ, δεν πρόκειται να δοθεί τελειωτική λύση», δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιχείρηση, Βάιος Ζεμπέογλου.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαστεργίου ανέφερε πως το έγγραφο αφορούσε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η ΕΡΓΗΛ απέστειλε κατασχετήρια έγγραφα προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην Συνεταιριστική Τράπεζα η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει λογαριασμό, αλλά όχι στο Ταμείο Παρακαταθηκών, η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εκεί πρόκειται να κατατεθούν τα χρήματα από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Αυτοί προσπαθούν να πάρουν χρήματα από παντού. Στη Συνεταιριστική έχει λογαριασμό η ΔΕΥΑΜΒ. Στο Ταμείο Παρακαταθηκών αναμένονται να μπουν τα χρήματα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, για αυτό καθυστερούμε» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.
«Η νομοθεσία δεν έγραφε για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εμείς ως ΔΕΥΑΜΒ στείλαμε το έγγραφο αυτό για την προστασία των χρημάτων μέσω του προγράμματος Φιλόδημος. Από το πρόγραμμα περιμένουμε χρήματα για δύο έργα που αφορούν την αναβάθμιση των ΕΕΛ» διευκρίνισε.
Ακόμη ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν προχωράει σε σύναψη σύμβασης καθώς περιμένει την τροπολογία. «Από το Υπουργείο μας είπαν ότι θα την συμπεριλάβουν και πως την έχουν δει θετικά» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα