ΔΕΥΑΜΒ: Με ηλεκτρονική κάρτα θα παίρνουν οι αγρότες νερό για άρδευση

18:04 22/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας σε έξι περιοχές του δικτύου άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ θα εγκαταστήσει η επιχείρηση πριν το καλοκαίρι του 2019, προκειμένου να προστατεύσει το νερό που χρησιμοποιείται για την άρδευση στις αγροτικές περιοχές του δήμου Βόλου. Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά σε Διμήνι, Σέσκλο, Ν. Αγχίαλο, Μικροθήβες και Αϊδίνι, εγκρίθηκε σήμερα από το Δ.Σ. της επιχείρησης.

Η φιλοσοφία πίσω από το εγχείρημα, είναι να προμηθεύεται

κάθε αγρότης που βρίσκεται στο πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ μία προπληρωμένη κάρτα, την οποία στην συνέχεια θα τοποθετεί στην ειδική κατασκευή που θα φτιαχτεί σε κάθε σημείο υδροληψίας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να παίρνει το νερό για το χωράφι του. Το ποσό που θα περιέχει η κάθε προπληρωμένη κάρτα, αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις για την χρήση της, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Με το σύστημα αυτό, όπως εξήγησαν στελέχη της Επιχείρησης, εξοικονομείται νερό και γίνεται σωστή χρήση του, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν διάφορα κρούσματα κατασπατάλησής του, είτε από εργολάβους της εθνικής οδού που έπαιρναν νερό χωρίς να το πληρώνουν και το πουλούσαν για τις χημικές τουαλέτες, είτε μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα που ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα σημεία αρδευτικής υδροληψίας είναι ελεύθερα, ακόμη εργολάβοι που απασχολούνταν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων κλπ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα