Δυναμική μαθητική κινητοποίηση – συναυλία στην κεντρική πλατεία από φορείς

18:04 22/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμική ηταν η σημερινη κινητοποίηση μαθητων λυκειων του νομου Καρδίτσας σήμερα εναντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου με συγκεντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία, φωνάζοντας συνθηματα οπως «θελουμε σχολείο που να μας μορφώνει, κόντρα στις ανάγκες μας οι δικοί τους νόμοι», «η νέα

γενιά έχει ιδανικά, ουτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά. Στο μεταξυ, συναυλια αντιρατσιστικη αλλά και σε ενδειξη συμπαράστασης και συμπόρευσης με τον αγώνα των μαθητών, πραγματοποίησαν σημερα φορείς της Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ, Συλλογος Γυναικων, Ενωση νοσοκομειακων γιατρών, συλλογος συνταξιουχων ΙΚΑ,Συλλογος Γονεων και Κηδεμόνων Μουσικου Σχολειου, Συλλογος Σπουδαστων ΤΕΙ, σωματειο ιδιωτικων υπαλληλων, συνδικατο οικοδόμων) στην οποια συμμετείχαν, το μουσικο σχημα «Ταξιδιώτες» και μαθητες του Μουσχικού Σχολείου Καρδιτσας. Αν και ηταν προγραμματισμενη για τις 11 ξεκινησε λίγο μετα τις 12 το μεσημερι. Στις 12.30 το μεσημερι μαθητές λυκείων, όπως ειχαν προγραμματισει, με πορεία έφτασαν στην κεντρικη πλατεία και τελικά οι δυο δράσεις έγιναν μια.
Εκπροσωπος των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ σε χαιρετισμο, τονισε ότι το νομοσχέδιο κάνει το σχολειο ακομα χειροτερο, με περισσότερες εξετάσεις άρα και με περισσότερα φροντιστήρια,με αυξηση της υλης των πανελλαδικων εξεταζομενων μαθημάτων, με λιγοτερη γνώση,λιγοτερη μορφωση. Μιλησε για τον αγωνα των μαθητων σε όλη την Ελλαδα ενάντια στο συγκεκριμενο νομοσχέδιο, διεκδικωντας ενα σχολειο για ολους που «δε θα μας κοιτάει στην τσέπη». Επισης είπε οτι οι μαθητές σε καθε σχολειο συζητάνε, δηλωνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχεδιο, ενώ έκανε λογο και για τακτικές τρομοκρατίες που ειδαμε και στην πολη μας.
Να σημειωθει οτι μαθητές του 4ου ΓΕΛ ανέφεραν οτι προχθές το βράδυ και ενώ παρέδωσαν κλειδιά στη διεύθυνση για την ομαλη λειτουργια του σχολείου, χθες στις 7 το πρωί ο φύλακας άνοιξε το σχολειο και με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι ειχε διαρρηχθει το ενα γραφείο των καθηγητων (για την αποπειρα διάρρηξης του οποιου την προηγουμενη ημέρα προσήχθησαν στην αστυνομια τρεις μαθητές), απ όπου πηραν οθονες υπολογιστών. Γεγονος που πιστοποει ότι στην προηγούμενη απόπειρα, ενώ τελουσε υπο κατάληψη το σχολειο, δεν υπηρχε εμπλοκη των μαθητών.
Επισης αναγνώσθηκε αναγνώστηκε επιστολή, που συνυπογράφουν όλοι οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου του ν. Καρδίτσας, προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, μέσω της οποίας επισημαίνουν, εκτός των άλλων, ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν επιτρέπει στους μαθητές να κάνουν την σωστή προετοιμασία για την Γ’ Λυκείου, η οποία αποτελεί εφαλτήριο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μετά το τελος της συναυλίας, μαθητες εκαναν πορεια και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεια της διεύθυνσης δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης οπου παρέδωσαν ψηφισμα με τα αιτηματά τους,

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα