Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε επιδρομές στη Ράκα

10:25 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είκοσι πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράκα, στο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη εναντίον διαφόρων συνοικιών της πόλης της Ράκας, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν αυτές διεξήχθησαν από τη ρωσική ή τη συριακή αεροπορία.

«Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την επομένη της εκδίωξης από το ΙΚ των κυβερνητικών

δυνάμεων από περιοχές που ήλεγχαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της βόρειας επαρχίας της Ράκας», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 3 Ιουνίου μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και είχαν προωθηθεί 20 χλμ. προς την πόλη αυτή. Ωστόσο, οι τζιχαντιστές αντεπιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τις απωθήσουν και να τις εκδιώξουν από την επαρχία.

Οι νίκες εναντίον του ΙΚ γεννούν και κινδύνους, εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι

Στο μεταξύ, παρά τις ήττες που έχει υποστεί στο Ιράκ και τη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος μπορεί ν’ αντεπιτεθεί εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι κι ανεξάρτητοι αναλυτές.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι άλλοι αξιωματούχοι της διακυβέρνησής του έχουν σχολιάσει θετικά τις πρόσφατες νίκες κατά του Ισλαμικού Κράτους. Από την άλλη μεριά, τόσο αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Ομπάμα, όσο κι ανεξάρτητοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται με την αεροπορική αλλά και χερσαία υποστήριξη των ΗΠΑ, απέχουν από την ολική εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη δυνατό να πραγματοποιηθεί μια αντεπίθεση από τους τζιχαντιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα