Καλαμάτα: 29χρονη παρουσιαζόταν ως «κοινωνική λειτουργός» και εξαπατούσε ιερείς

09:54 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Mία γυναίκα 29 ετών από την Αθήνα, κατηγορείται πως εξαπάτησε τρεις ιερείς στην Καλαμάτα και επιχείρησε να εξαπατήσει άλλους δύο, υποδυόμενη είτε την κοινωνική λειτουργό που χρειάζεται χρήματα για να βοηθήσει πολύτεκνες οικογένειες που βρίσκονται σε ένδεια, είτε ότι είναι η ίδια άτομο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και χρειάζεται χρήματα.

Εις βάρος της 29χρονης, που φέρεται να απέσπασε συνολικά 700 ευρώ από τρεις

παπάδες στην Καλαμάτα, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η νεαρή γυναίκα από τις αρχές μέχρι τα τέλη του φετινού Απριλίου, τηλεφωνούσε σε ιερείς και δήλωνε ψευδώς, είτε ότι ήταν άτομο που χρειαζόταν βοήθεια, είτε δήλωνε ψευδώς την ιδιότητα υπαλλήλου υπηρεσιών Πρόνοιας και τους αποσπούσε χρήματα.
Συγκεκριμένα κατάφερε έτσι να αποσπάσει από 250 ευρώ από δύο παπάδες και άλλα 200 ευρώ από ακόμα έναν ενώ δύο άλλοι ιερείς κατάλαβαν εγκαίρως πως κάτι δεν πάει καλά και δεν έπεσαν στην παγίδα.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση τυχόν συνεργών καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής σε διάπραξη κι άλλων, παρόμοιων αδικημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα