Δ. Μακεδονία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

16:59 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε τουλάχιστον 69 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, στη Δυτική Μακεδονία ενέχονταν η εγκληματική οργάνωση, που εξάρθρωσε η Αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα.

Σε κοινή επιχείρηση που έγινε χθες (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017) σε Βέροια και Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, του Αστυνομικού

Τμήματος Αμυνταίου, του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, συνελήφθη ο εγκέφαλος της σπείρας, όπως επίσης και άλλα τέσσερα από τα έξι μέλη της, ηλικίας από 19 έως 39 ετών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε ξεκινήσει στη Δυτική Μακεδονία από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ πριν δύο μήνες πέντε από τα μέλη της είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, ως οι δράστες 20 κλοπών σε σπίτια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -130.000,00- ευρώ.

Παρότι τα άτομα αυτά βρισκόταν υπό περιοριστικούς όρους συνέχισαν τη δράση τους, αυτή τη φορά σε άλλες πόλεις και κωμοπόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με την Αστυνομία να εξιχνιάζει άλλες 49 κλοπές σε σπίτια, από τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο από όφελος, που ξεπερνά το ποσό των 167.500,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα 23 από τις διαρρήξεις σπιτιών έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, 19 στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, τρεις στη Φλώρινα, τρεις στη Μαγνησία και μία στα Γρεβενά.

Οι διαρρήξεις αυτές διαπράχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κυρίως απογευματινές ώρες, με τον ίδιο τρόπο δράσης. Συγκεκριμένα παραβίαζαν πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες με αιχμηρό αντικείμενο με ένα τουλάχιστον μέλος να επιτηρεί εξωτερικά το χώρο, ενώ η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν, ήταν σε σημεία πλησίον εξόδων διαφυγής πόλεων ή οικισμών.

Επίσης προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δρούσε διαρκώς, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016, μεθοδικά και οργανωμένα, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον 39χρονο να έχει τη διεύθυνσή της και τους λοιπούς ως ισότιμα μέλη.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν ως μέσα τέλεσης των κλοπών τουλάχιστον πέντε οχήματα.

Από τις κατ΄ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: διάφορα κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, 10 κινητά τηλέφωνα, 11 κάρτες sim, χρηματικό ποσό 290-ευρώ, 25,6 γραμμάρια κάνναβης, 2 ναρκωτικά χάπια και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα