Δ. Μακεδονία- 26 εκατ για βιολογική κτηνοτροφία-Δηλώσεις Χ. Μπγιάλα

13:09 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλαπλάσιους οικονομικούς πόρους εξασφαλίζει η Δυτική Μακεδονία στο νέο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας , όπου από τα 6,6 εκατομμύρια ευρώ που είχε απορροφήσει στο προηγούμενο, η χρηματοδότηση και ενίσχυση των κτηνοτρόφων στην περιοχή, θα ανέλθει στα 26 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την 2η φάση του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας, με την κατανομή από εθνική να γίνεται περιφερειακή και όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι «θα μπορεί πλέον να καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των ενδιαφερομένων κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας».

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές και επικρίσεις

τοπικών παραγόντων για «απένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας», καθώς και οικονομική αποδυνάμωση της Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα αυτό, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, δήλωσε ότι «το ίδιο το αποτέλεσμα, έχει διαψεύσει όλους όσους κινδυνολογούσαν το προηγούμενο διάστημα».

Η μεγάλη αύξηση των οικονομικών πόρων στο νέο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, θα αυξήσει κατά πολύ και τον αριθμό των 96 δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος από τα Γρεβενά, στο οποίο είχαν κατατεθεί 470 αιτήσεις. Ο κ. Μπγιάλας υπολογίζει μάλιστα ότι «θα ενταχθεί το σύνολο σχεδόν των κτηνοτρόφων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην μετατροπή του Νομού Γρεβενών σε πράσινο Νομό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ. Μπγιάλας έκανε γνωστό ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα βγει και η σχετική προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα