Τρίκαλα: Πτώση τζίρου 15% για 6 στους 10 εμπόρους

12:55 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για το δίμηνο των χειμερινών εκπτώσεων, με έξι στους δέκα εμπόρους να δηλώνουν πτώση του τζίρου κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και οι οκτώ στους δέκα να διαφωνούν στη μεγάλη χρονική διάρκεια του θεσμού.

Στην έρευνα, η οποία έγινε τηλεφωνικά το τελευταίο πενθήμερο της εκπτωτικής περιόδου, συμμετείχαν 100 εμπορικές επιχειρήσεις, με μόλις δύο στους δέκα ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν αύξηση του τζίρου,

μεσοσταθμικά, κατά 10%., ενώ επίσης δύο στους δέκα ανέφεραν ότι η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα των περσινών εκπτώσεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Στην ερώτηση ποιο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων ήταν πιο αποδοτικό, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε το 1ο, ενώ στην ερώτηση εάν ωφέλησε την επιχείρηση η διάρκεια των εκπτώσεων επί 50 ημέρες, το 80% απάντησε αρνητικά και το 20% θετικά. Ένα, εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι εκτός των εκπτώσεων, τα ενδιάμεσα δεκαπενθήμερα προσφορών έχουν δώσει λάθος μηνύματα στους καταναλωτές, με συνέπεια να μην βοηθούν την αγορά. Κύρια, φυσικά, αιτία της κάμψης που παρουσιάζει η εμπορική αγορά τα τελευταία χρόνια, είναι η χαμηλή ρευστότητα των νοικοκυριών, αποτυπώνοντας την εικόνα των χαμηλών τζίρων των επιχειρήσεων και της μειωμένης αγοραστικής κίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα