Δ. Κουτσιφέλης: Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όσοι παρανόμησαν σε βάρος μου

13:17 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όσοι ενέχονται σε παράνομες πράξεις σε βάρος του θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, επισήμανε μεταξύ άλλων σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Κουτσιφέλης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, που πρόσφατα απολύθηκε από την επιχείρηση. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου η οποία ακυρώνει την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς και την απόφαση του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.
Ακόμη, υποχρεώνει τη ΔΕΥΑΜΒ να απασχολεί πραγματικά με τους ίδιους όρους, τις ίδιες

αποδοχές και στην ίδια θέση τον ενάγοντα, όπως πριν την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής απόλυσης, επ’ απειλή χρηματικής ποινής 1.000 € και προσωπικής κρατήσεως το νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜΒ διάρκειας ενός μηνός, σε περίπτωση μη συμμορφώσεως της αναγόμενης στην υποχρέωσή της να αποδέχεται τις υπηρεσίες του ενάγοντος για κάθε μέρα παράβασης του διατακτικού της απόφασης.

Επιπλέον ο κ. Κουτσιφέλης υπενθύμισε ότι από το Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του και η απόφαση που έλαβε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό το Σεπτέμβριο του 2016 δεν ήταν νόμιμη, όπως αποδείχθηκε και στο δικαστήριο
Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλεπόταν απόλυση για καμία κατηγορία, έστω και αν αυτές ευσταθούσαν. Επιπλέον επισήμανε ότι δεν επιτρεπόταν η δεύτερη πειθαρχική του δίωξη για το ίδιο θέμα, ενώ δεν του επιτράπηκε να απολογηθεί και δεν του χορηγήθηκε ο φάκελος με τα πλήρη στοιχεία που είχε ζητήσει ο ίδιος.
Επισήμανε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει πλήρως τις απόψεις του για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης και αναδεικνύει σωρεία παράνομων πράξεων σε βάρος του.
Υπενθύμισε ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2017 εκδικάζεται και η αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενώ τόνισε ότι θα ασκήσει όλα όλα τα ένδικα μέσα και στο ποινικό κομμάτι και όσοι συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις σε βάρος του θα φτάσουν στο ακροατήριο.
“Ελπίζω η απόφαση να αποτελέσει οδηγό για το πως πρέπει να κινείται η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ», δήλωσε ο κ. Κουτσιφέλης.
Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει επιστρέψει στην εργασία του, ενώ είναι σίγουρο όπως είπε ότι η επιχείρηση θα ασκήσει έφεση τόσο κατά της απόφασης όσο και για το εκτελεστέο της. “Όπως και να έχει πιστεύω ότι θα δικαιωθώ” τόνισε. Τέλος επισήμανε ότι θα διεκδικήσει κάθε οικονομικό όφελος από οποιαδήποτε πράξη σε βάρος του.
Ο κ. Κουτσιφέλης εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι για το θέμα της ΕΡΓΗΛ ενώ είχε αθωωθεί από το συμβούλιο Εφετών ποτέ κανείς δεν του αναγνώρισε το τεκμήριο της αθωότητας. Τέλος, σημείωσε ότι αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση ο ίδιος θα κινηθεί στις παραμέτρους της απόφασης για 1.000 € πρόστιμο ημερησίως και προσωπικής κράτησης του νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜΒ για ένα μήνα, ενώ τόνισε ότι από την ώρα που επιστρέψει στη θέση του θα ασχοληθεί και πάλι με το Σύλλογο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Εφαρμογή της απόφασης ζητούν οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αππόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που δικαιώνει τον Δημήτρη Κουτσιφέλη, ο οποίοςδηγήθηκε στην απόλυση μετά από την στοχευμένη και αδιάφανη πειθαρχική δίωξή του.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα