Kαλαμάτα: Διαμαρτυρία εργαζομένων σε υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής»

12:41 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Αναλήψεως βρέθηκαν χθες εργαζόμενοι σε υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να τους εντάξει σε νέο καθεστώς εργασίας, μια απόφαση που ελήφθη εντελώς αιφνιδιαστικά την περίοδο των γιορτών χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να προλάβουν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στη χθεσινη διαμαρτυρία, συμμετείχαν λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές και άλλες επιστημονικές ειδικότητες που σχετίζονται με την ειδική

αγωγή καθώς και γονείς με τα παιδιά τους.
Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν στον προϊστάμενο του ΕΟΠΥΥ ψήφισμα και προχώρησαν σε συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη της υπηρεσίας.

Το θέμα είχε αναδειχθει την περασμένη εβδομάδα σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας, όπου όλοι οι συμμετεχοντες τόνισαν πως ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να αλλάξει την παροχή υπηρεσιών, υποβαθμίζοντας και υπονομεύοντας, την επιστήμη των ειδικών θεραπευτών αφού τους εξαναγκάζει να υπογράψουν συμβάσεις. Κάτι που οδηγεί σε περιορισμούς και αλλαγές στη διάρκεια, συχνότητα και δομή του θεραπευτικού πλαισίου, σε περιορισμούς και αλλαγές στις εγκρίσεις των ασφαλιζομένων, όπως και σε περιορισμό του κάθε ασφαλιζομένου στην επιλογή του θεραπευτή του. Όπως εξήγησαν αυτό που καταγγέλλουν είναι η συγκεκριμένη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, αφού οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη δαπάνης για τις παραπάνω υπηρεσίες, καθώς επιχειρείται οριζόντια περικοπή.
Αυτό που ζητούν οι ειδικοί θεραπευτές είναι να επανεξεταστεί το καθεστώς των συμβάσεων και να μη γίνει συρρίκνωση του προϋπολογισμού της Ειδικής Αγωγής.
Οι γονεις από την πλευρά τους θεωρουν πως οι τελευταίες ρυθμισεις επηρεάζουν τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής, και πως είναι αυτά τα πρώτα που πλήττονται από την όλη υπόθεση. Όσο για αυτά που ζητούν ως γονείς, είναι η ελεύθερη επιλογή του θεραπευτή για τα παιδιά τους, αφού είναι και θέμα σταθερής επαφής και χημείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα