Δ. Χασιώτης: «Είμαστε κι εμείς εδώ»

14:33 1/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η τόπος και η ημερομηνία των εκδηλώσεων είναι αυτά που προκάλεσαν την αντίδραση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας, σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Με θέα στο Αιγαίο» που διοργανώνει η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Χασιώτης επεσήμανε ότι «οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και την ανάπτυξη του

πολιτισμού στα παράλια, μας βρίσκει υποστηρικτές. Μάλιστα, χρόνια τώρα, ζητούμε να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό του και έχουμε καταθέσει σχετικές προτάσεις στις τοπικές αρχές, για την ανάπτυξη δράσεων στα πλαίσια αυτού, άσχετα αν δεν κληθήκαμε ποτέ.

Φέτος βιώνουμε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, στα παράλια του νομού Λάρισας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης οικονομικής στενότητας των Ελλήνων. Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την επιχειρηματική δραστηριότητα στα παράλια, όπου μένουν ακόμη λίγα Σαββατοκύριακα για να δουλέψουν, πριν το κλείσιμο της σεζόν, οι διοργανωτές του θεσμού αποφάσισαν την πραγματοποίηση μιας συναυλίας με γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια και με δωρεάν είσοδο στο λιμάνι του Αγιοκάμπου το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, καταδικάζοντας να ζήσουν ακόμη μια «νεκρή μέρα» τα καταστήματα (καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια).

Εμείς δεν διαφωνούμε με τη διοργάνωση των συναυλιών στα παράλια, θεωρούμε ότι ειδικά φέτος, τόσο η επιλογή της ημερομηνία διεξαγωγής της, όσο και ο τόπος που θα τη φιλοξενήσει, αποτελούν τροχοπέδη στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και μας ακυρώνει.

Αυτός που θα πάει στη συναυλία, θα πάρει ένα σάντουιτς από την καντίνα και δεν θα πάει ούτε στην καφετέρια, ούτε στην ταβέρνα ούτε σε κάποιο άλλο μαγαζί. Μια τέτοια συναυλία μπορεί να γίνει σε άλλη τοποθεσία και άλλη ημερομηνία εάν θέλεις να βοηθήσεις τους επαγγελματίες. Καταθέσαμε προτάσεις στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά ποτέ δεν κληθήκαμε».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα