Λέσβος: Κάμψη στην τουριστική κίνηση από την Τουρκία

14:14 1/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μικρές απώλειες δεδομένων και των συνθηκών στην Τουρκία κλείνει ο Ιούλιος για την τουριστική κίνηση προς τη Λέσβο . Φέτος τον Ιούλιο το νησί επισκέφτηκαν 7.550 Τούρκοι επισκέπτες ενώ πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα, ήταν 9.200 επισκέπτες.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου «οι άνθρωποι του τουρισμού περίμεναν αυτές τις απώλειες φέτος δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στη γείτονα αλλά

και της μεγάλης υποτίμησης της Τουρκικής λίρας», σήμερα βρίσκεται στο 1ευρώ προς 5,7 λίρες.

20 με 25 Αυγούστου οι μουσουλμάνοι , γιορτάζουν το Μπαϊράμι και μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από Τούρκους επισκέπτες για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Πέρυσι ολόκληρη τη χρονιά τη Λέσβο επισκέφθηκαν 49.000 Τούρκοι τουρίστες, ενώ φέτος αναμένεται να φτάσουν στο νησί περί τις 40.000.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε η πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητήριου του Αϊβαλιού Mustafa Büyükçıvgın, όπου συζητήθηκαν μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες με στόχο τη διεύρυνση των σχέσεων του Αϊβαλί και της Επαρχίας Μπαλίκεσιρ με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με το εγγύτερο ελληνικό νησί, τη Λέσβο.

Η επίσκεψη όμως αυτή του προέδρου του επιμελητηρίου του Αιβαλιού στη Σμύρνη και στο προξενείο είχε έναν υψηλό συμβολισμό . Μαζί με την πρόξενο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου φύτεψαν μια ελιά που ο ίδιος είχε μεταφέρει από το Αιβαλί, στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των πρόσφατων πυρκαγιών. Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της γειτονικής πόλης της Τουρκίας είπε «οι κάτοικοι στο Αϊβαλί δεν ξεχνούν τη δίκη σας υποστήριξη στον τουρκικό λαό μετά το καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή τον Αύγουστο του 1999».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
μπαιραμι 2018 τουρκοι λεσβος
Τυχαία Θέματα