Χρηματοδότηση με 3,059 εκ. ευρώ 8 δήμων από Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

15:07 20/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια διαχείρισης του μεταναστευτικού.
Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου 8 Δήμοι, Ανατολικής Σάμου και Χίου από το Βόρειο Αιγαίο, χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό 3.059.000 €, για δημοτικά έργα, που σχετίζονται με τη διαχείριση του

μεταναστευτικού.
Πρόκειται για προτάσεις που κατέθεσαν, οι δήμοι Ανατολικής Σάμου, Χίου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Βόλβης, Δέλτα, Παιονίας, Χαϊδαρίου και Ωρωπού, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών και με τις προϋποθέσεις, που έχουν τεθεί από το νόμο 4662/20 και την υπ΄αριθμ. 3999/2020 ΚΥΑ.

Σε ότι αφορά τα νησιά μας:
Στο Δήμο Ανατολικής Σάμου εγκρίθηκε:
– η χρηματοδότηση για αποκατάσταση και εξοπλισμό της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ),
– η άρση κινδύνου πυρκαγιών και πολιτική προστασία
–  η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού Σάμου, Βαθέως, Παλαιοκάστρου και Μυτιληνιών.

Στο Δήμο Χίου: η προστασία του φράγματος Ζυφιά. Να θυμίσουμε, ότι τον περασμένο Μάιο ένας ιρανός πρόσφυγας 21 ετών που διέμενε στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ πνίγηκε στο φράγμα του Ζυφιά, όταν προσπάθησε να κολυμπήσει. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2018.

Στο σχετικό πίνακα αναλυτικά η αναφορά στις χρηματοδοτήσεις ανά έργο στους 8 συνολικά Δήμους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, στις αρχές Νοεμβρίου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των πρώτων εννέα δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικού ύψους 1,87 εκ. ευρώ.
Παράλληλα η Αρμόδια Επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζει την παραλαβή και αξιολόγηση των υπόλοιπων προτάσεων, που έχουν κατατεθεί από του Δήμους, ώστε σύντομα να προχωρήσουν και οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων.

The post Χρηματοδότηση με 3,059 εκ. ευρώ 8 δήμων από Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα