Χίος: Συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών για τα έργα στο αεροδρόμιο

12:07 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αναγκαιότητα εργασιών στην οδό Ιωάννου Χρήστου, κάτι που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του clearway του αεροδρομίου Χίου, επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση (4/4/17) των βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού και Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λάκη Τσακού με τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη το Γενικό Γραμματέα κ. Δέδε, παρουσία του συμβούλου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαϊστράλη.
«Αφού εκτέθηκε η απόλυτη αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου, αναζητήθηκαν τρόποι

επίσπευσης των διαδικασιών και κυρίως τρόπος χρηματοδότησής του. Υπήρξε σαφής δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών μέσα στις επόμενες μέρες», σημειώνεται σε δελτίο τύπου του γραφείου του βουλευτή κ. Μιχαηλίδη.
Σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς σημείωσε ότι η χρηματοδότηση αναμένεται να βρεθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τόνισε επίσης την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων προέκτασης της οδού Ιωάννη Χρήστου.
Το κόστος πάντως του έργου από τα αρχικά 200.000 ΕΥΡΩ περίπου, φαίνεται να εκτοξεύεται σε 1,7 εκατομμύρια ΕΥΡΩ αφού περιλαμβάνονται και υδραυλικά έργα στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα