Καβάλα: Συστάσεις στους καταναλωτές ενόψει του Πάσχα

11:55 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προμηθεύονται τρόφιμα από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις που φέρουν ενδείξεις και σήμανση καταλληλότητας, συστήνει στους καταναλωτές ενόψει του Πάσχα, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Επιπλέον καλεί τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, όσον αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως τα αμνοερίφια ελληνικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα

φέρουν ωοειδή σφραγίδα και σφραγίδα προέλευσης (Ελλάς) χρώματος μπλε ενώ εκείνα που εσφάγησαν στην Ε.Ε. φέρουν ωοειδή σφραγίδα και σφραγίδα προέλευσης σε χρώμα επιλογής της χώρας προέλευσης (π.χ. ερυθρό ή μπλε). Αμνοερίφια που εσφάγησαν εκτός Ε.Ε. φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα προέλευσης σε χρώμα καστανό. Όσον αφορά στα αυγά, πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις και αυτό θα πρέπει να αποτυπώνεται τόσο στη συσκευασία τους όσο και στο κέλυφος. Το χρονικό διάστημα διατήρησής τους είναι 28 ημέρες όταν διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα