Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 7-04-2017

11:23 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην Θράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής έχει κλείσει η επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά στις 26 27 28 Απριλίου στην Θράκη. Αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Kόμματα

Αντιδρά η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στα διόδια

Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΜ_Θ, που συνεδρίασε στην Ξάνθη, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ίδρυση από την «Εγνατία» Α.Ε. τεσσάρων νέων σταθμών μετωπικών διοδίων μεταξύ των οποίων και αυτόν της Μέστης, βάσει της σχετικής ΚΥΑ, που υπογράφηκε από Υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
«Ζητάμε την ακύρωση του σχεδιασμού των μετωπικών σταθμών διοδίων όπως προαναφέραμε μεταξύ του Μέστης- ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στο Αρδανίου.
Προτείνουμε τη λειτουργία σταθμού διοδίων στο Τελωνείο των Κήπων.
Προτείνουμε την εφαρμογή αναλογικών τελών σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού.
Ζητάμε την αιτιολόγηση του κόστους των διοδίων με σαφή και δεσμευτικό τρόπο, πριν την έναρξη λειτουργίας των νέων διοδίων και ως προαπαιτούμενο αυτής τη σύνταξη και δημοσίευση μελέτης καθορισμού κόστους διοδίων.
Ζητάμε τη δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ( άνεργοι, ΑμΕΑ, καθώς και χρόνια πάσχοντες που χρήζουν τακτικής θεραπείας σε νοσοκομεία )”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Κόμματα

To ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο της Παρασκευής

Κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή απογευματινή κινητοποίηση απευθύνει το ΠΑΜΕ.
«Σήμερα οι εξελίξεις επιβάλλουν να κλιμακώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Απευθύνουμε κάλεσμα μαχητικής δράσης, προετοιμασίας κι ενημέρωσης των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με στόχο να δυναμώνει το μέτωπο των εργαζομένων, να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση», αναφέρεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Πρωτογενής Τομέας
Ενισχύσεις 170 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων

Τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Μέτρου «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.Η νέα Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του Μέτρου, η οποία διαμορφώθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, προβλέπει απλουστευμένες διαδικασίες, τόσο για ένταξη των επενδυτικών σχεδίων (χωρίς γνωμοδοτική επιτροπή που καθυστερούσε τις εντάξεις), όσο και την υλοποίησή τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες, χωρίς να αφήνει περιθώρια για ερμηνείες.Επιπλέον, η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει διατάξεις για τη διευκόλυνση της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων των ανειλημμένων υποχρεώσεων και δίνει λύσεις για την ολοκλήρωσή τους.

Ημερίδα: «Σουσάμι.. άνοιξε και ξεκίνα στη Ροδόπη»

Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού στην περιοχή της Ροδόπης , με θέμα : «Σουσάμι: Ο βασιλιάς των ελαιούχων σπόρων. Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειάς του» διοργανώνει η Τοπική Οικονομία Ροδόπης -Αλλάζω.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.000 μ.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικου Επιμελητηρίου Ροδόπης .
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γεωπόνος, πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Αβραάμ Νικολαΐδης.
Στην παρουσίαση και τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει , θα είναι ο Γεωπόνος Κώστας Μπούντας.

Αυτοδιοίκηση

Το Ούρμπαν της Ντροπής και της εγκατάλειψης

Προ τριημέρου η ΚοινΣΕπ «Σπάρτακος» επιχείρησε έναν εθελοντικό καθαρισμό στην περιφραγμένη έκταση του Καρυδορρέματος, ΒΑ της Κομοτηνής, προκειμένου να θυμίσει στην τοπική κοινωνία και στην δημοτική Αρχή άλλη μια ντροπή της πόλης. , σύμφωνα με την Δημοτική παράταξη Σπάρτακος.Πρόκειται για το φιλόδοξο έργο δημιουργίας οικολογικού πάρκου σε μια υποβαθμισμένη περιοχή όπου, αφού «πετάχθηκαν» κυριολεκτικά 270.000 ευρώ προ δεκαετίας, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του. Υπενθυμίζεται πως επι Δημαρχίας Βαβατσικλή και Κοτσάκη, περιφράχθηκε η έκταση, διαμορφώθηκε κατάλληλα, δημιουργήθηκαν διαδρομές περιπάτου και σημεία για τεχνητές λίμνες, φυτεύθηκαν εκατοντάδες δέντρα, εγκαταστάθηκε υπόγειο σύστημα άρδευσης και πυρόσβεσης…«Απευθυνόμενοι στην δημοτική Αρχή του Γ. Πετρίδη ρωτάμε τι σκέφτεται να κάνει για να περιοριστεί η ντροπιαστική αυτή εικόνα, για την οποία άλλωστε διέθετε σχέδια επί (προεκλογικού) χάρτου. Εμείς έχουμε υποδείξει και είμαστε διατεθειμένοι για έναν γόνιμο διάλογο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη Σπάρτακος.

Συνάντηση του Δήμαρχου Μύκης με στελέχη διαφόρων Υπουργείων

Κύκλο συναντήσεων με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών , του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχαν οι Βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης, μαζί με τον Δήμαρχο Μύκης ΚαπζάΤζεμήλ
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ενημερώθηκε για σειρά τεχνικών μελετών που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και σχετίζονται με έργα υποδομών.
Επι πλέον ζητήθηκε, να εξεταστεί από το υπουργείο η πρόταση του Δήμου να του παραχωρηθεί δημόσια έκταση για την κατασκευή δημαρχείου. Ο Δήμος Μύκης πρόκειται να λάβει σύντομα και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το 2017, η οποία προαναγγέλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.
Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για τα έργα οδοποιίας που προγραμματίζονται για τον οικισμό του Κενταύρου. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι ανάγκες για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων , όπως η διευθέτηση του χειμάρρου στις Άνω Θέρμες.
Τέλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γενικός γραμματέας κ. Κασίμης ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους Βουλευτές σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος CLLD/LEADER. Από την πλευρά του ο κ. Καπζά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αναπτυξιακή Ροδόπης στην υλοποίηση του προγράμματος για την Ξάνθη και την Ροδόπη. Επίσης, συζήτησαν για την ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, όπως και καταφύγιου αδέσποτων ζώων.

Σύλλογοι-Εθελοντισμός

Εκδήλωση για τις τοπικές ποικιλίες του Πελίτι

Αύριο και ώρα 17.00 η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι (τοπική ομάδα Κομοτηνής), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τα Δημοτικά Σχολεία 9ο, 2ο, 4ο, 6ο, 10ο, 11ο, Ν. Καλλίστης, Φαναρίου, Διαπολιτισμικό Ιάσμου, τα Νηπιαγωγεία 9ο ,Κοσμίου και Κάλχα, τα Μειονοτικά Σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Κομοτηνής, Δοκού, Πελεκητής, Κύμης & Οργάνης, το Γυμνάσιο Σαπών και το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής διοργανώνουν την 16η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του θερινού θεάτρου Κομοτηνής ΔΗΠΕΘΕ (απέναντι από το παρκάκι της Περιφέρειας) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Δήμου Κομοτηνής.

Η Περιφέρεια τιμά τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστου Πανόπουλου

Συνέντευξη τύπου για την σημερινή εκδήλωση-βράβευση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστου Πανόπουλου, η οποία θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Ελισσώ, στις 7:30 μ.μ. το απόγευμα. παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης.
Ο κ. Ζαγναφέρης αναφέρθηκε αρχικά στην σκέψη και υλοποίηση της συγκεκριμένης βράβευσης τονίζοντας, την σημαντικότητα του γεγονότος τιμώντας έναν άνθρωπο με μεγάλη και σημαντική προσφορά στον τόπο και όχι μόνο σε αθλητικά δρώμενα αλλά και σε άλλα όποτε του έχει ζητηθεί.
Όσον αφορά την εκδήλωση, επιβεβαίωσε πως παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός ξανθιώτης δημοσιογράφος, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ενώ ακόμη τόνισε πως το πάνελ των ομιλητών που επέλεξε ο Χρήστος Πανόπουλος, θα περιλαμβάνει αρκετούς φορείς και ανθρώπους με προσφορά στον τόπο και όχι μόνο αθλητική.

Πολιτισμός

11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη σήμερα στις [20.30] στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις) θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Κωνσταντίνο Χίζαρη «….ένας κόσμος μουσικές σε μια γλυκιά κιθάρα…»

Κομοτηνή: Συναυλία αγάπης κι αλληλεγγύης

Συναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία το Παράρτημα της Ροδόπης σήμερα στις οκτώ και μισή το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου Κομοτηνής (πρώην REX).

Τα κρυμμένα μας όνειρα

Οι νέοι του Δημιουργικού Εργαστηρίου Ξάνθης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, διοργανώνουν εκδήλωση , για το κλείσιμο της δράσης με τίτλο: «Τα κρυμμένα μας όνειρα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Απριλίου και ώρα 12:00 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης.

Αστυνομικό Δελτίο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό του Οχυρού της Νυμφαίας

Λόγω της τελετής εορτασμού της 76ης επετείου της ομώνυμης μάχης των οχυρών αποφασίστηκε η μονοδρόμηση της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Οχυρού Νυμφαίας για την 09η Απριλίου από τις 08:00΄ έως και την 15:00΄. ως εξής:
α) Από την 08:00΄ ώρα έως την 11:30΄ ώρα κίνηση των οχημάτων ΜΟΝΟ από Κομοτηνή προς
Οχυρό Νυμφαίας (άνοδος).
β) Από τις 12:00΄ ώρα έως την 15:00΄ ώρα, κίνηση των οχημάτων ΜΟΝΟ από Οχυρό Νυμφαίας
προς Κομοτηνή (κάθοδος).

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, συριζα, ξανθη, κυα, βιπε, αμεα, παμε, συμμετοχή, νέα, δημητρα, σχολεια, εεεεκ, δηπεθε, προσφορες, εταιρεία, rex, κομοτηνη, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, βενιζελος, σαμαρας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, βουλευτες, εεεεκ, αβρααμ, αθλητικα, αμεα, δωρεαν, θεμα, θρακη, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, ωρα, βιπε, βραδυ, γεωπονος, δημητρα, δεντρα, διευθυνση, δημος, δηπεθε, δοθει, δρωμενα, αιθουσα, ευρω, εργα, επενδυσεις, εσωτερικων, εταιρεία, ζωων, ιδρυση, εικονα, ιορδανης, κινηση, κυα, λειτουργια, μεριμνα, μηκος, μοιρα, νοσοκομεια, ντροπη, ξενοδοχειο, ομαδα, οκτω, οχυρο, οχηματων, παμε, παρουσιαση, ρεσιταλ, ρυθμισεις, συντομα, συνταξη, σειρα, συμμετοχή, σπαρτακος, σπιτι, σχεδια, τελωνειο, υλοποιηση, φεστιβαλ, χρηστος, αυλη, δημοτικα, εφαρμογη, χωρα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, ομαδες, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα