Χίος: Μέρα του παραγωγού στο Δημοτικό Κήπο, προκρίνει ο Δήμαρχος

12:36 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικός στο να πραγματοποιείται εβδομαδιαία η Ημέρα του Παραγωγού στο Δημοτικό Κήπο της πόλης είναι ο Δήμαρχος Χίου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι η συνέχιση του θεσμού αυτού όπου οι παραγωγοί χωρίς μεσάζοντες θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου και με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη.
Τόνισε

μάλιστα ότι η Ημέρα του Παραγωγού (που σήμερα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο χώρο του Κατρομηνά) μπορεί να αναπτυχθεί και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων. Αυτή η ανάγκη επέκτασης του θεσμού συζητήθηκε με τον Υπουργό όπως και η εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου που να επιτρέπει τη λειτουργία και μέσα στην πόλη, ώστε να υπάρχουν περισσότερα οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές.
Η λειτουργία δε της αγοράς αυτής, μια φορά την εβδομάδα εκτιμάται πως δεν θα θέτει θέμα ανταγωνισμού με
μανάβικα και χονδρόεμπορους· από την ώρα που θα είναι αποκλειστικά για παραγωγούς.

Σε ότι αφορά τη χρήση του Δημοτικού Κήπου, σε σχετικό ερώτημα από την ΕΡΤ Αιγαίου, σημείωσε ότι είναι σημαντικό γιατί αποτελεί πέρασμα ενώ θύμισε ότι η λειτουργία των πλατειών στις ευρωπαϊκές πόλεις είχε να κάνει και με την εγκατάσταση εκεί της τοπικής αγοράς.
Πάντως όταν είχε τεθεί θέμα ξανά στο Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο της Χίου, η χρήση του Δημοτικού Κήπου για το σκοπό αυτό, υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται με είδη μαναβικής μέσα στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα