Χανιά: Τη βελτίωση των υποδομών στο νομό ζητά η Ένωση Ξενοδόχων

07:26 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση επίλυση προβλημάτων που αφορούν τις υποδομές στο Νομό Χανίων Χανίων και έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό ζητά, με επιστολή της προς τις τοπικές Αρχές, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Παράλληλα και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η Ένωση επισημαίνει τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν καταγράφει στην Περιφερειακή Ενότητα, ζητώντας από τους φορείς ενημέρωση για τις κινήσεις τους προς την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η Ένωση ζητά τη βελτίωση του φωτισμού στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στους κόμβους από Κίσσαμο έως Γεωργιούπολη, τον

καθαρισμό-αποψίλωση δέντρων, καθώς επίσης και τη διαγράμμιση του δρόμου από Κίσσαμο έως Γεωργιούπολη. Παράλληλα, θέτει το θέμα της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου Χανίων με τον ΒΟΑΚ και τον κόμβο Σούδας.
Στην ίδια επιστολή, η Ένωση ζητά την άμεση απομάκρυνση των φωτεινών επιγραφών και όλων των μεταλλικών επιγραφών, οι οποίες, όπως τονίζει, βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος των δρόμων ή σε κόμβους, ενώ θέτει και θέματα που αφορούν τη λειτουργία βιολογικών καθαρισμών, την πεζοδρόμηση παραλιακών δρόμων, την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, τις τουριστικές μαρίνες, την αποπεράτωση και τη δεντροφύτευση πεζοδρομίων.
Ζητά, ακόμη, έργα αποκατάστασης σε παραλίες, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, κατασκευή επιπλέον οδεύσεων όμβριων, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, δεντροφύτευση και καλλωπισμό, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων όπου δεν υπάρχουν, περιορισμό των εμπορευμάτων εντός των καταστημάτων, καθαρισμό κτιρίων από graffiti, μελέτες για ποδηλατοδρόμους και διαπλάτυνση πεζοδρομίων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Για τις παραλίες Ελαφονησίου και Μπάλου ζητά καλύτερη καθαριότητα, κατασκευή επιπλέον χώρων υγιεινής και καθιέρωση ελέγχου εισόδου και για τις δύο παραλίες, με στόχο τη διαχείριση της ροής των επισκεπτών με όριο στον ημερήσιο αριθμό τους. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα