Τι να κάνεις όταν έχεις άγχος

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Και ναι, έχουμε μια δύσκολη καθημερινότητα. Και σίγουρα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε άγχος. Πολύ άγχος. Πως όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση μέσα στην καθημερινότητά μας; Οι παρακάτω τρόποι βοηθούν έτσι ώστε να αποβάλλουμε το άγχος:

1. Πάρε ένα “coloring book” (ναι, αυτό που χρησιμοποιούν τα παιδιά) και άρχισε να ζωγραφίζεις. Έχει αποδειχτεί ότι ηρεμεί τα νεύρα.

2. Κάνε ασκήσεις με τις ανάσες σου. Κατά την διάρκεια της ημέρας, σταμάτα ότι κάνεις και πάρε 5 μεγάλες ανάσες. Είτε νιώθεις στρες εκείνη την ώρα, είτε όχι.

3.

Άκου την αγαπημένη σου μουσική. Κατά προτίμηση να είναι λίγο πιο χαλαρή και ήρεμη μουσική.

4. Πάρε το κινητό στα χέρια και σέρφαρε στο internet. Ενώ άλλοι λένε να κάνεις detox, εγώ λέω να κάνεις το αντίθετο μιας και αυτή η κίνηση θα σε κάνει να ξεχαστείς.

5. Πήγαινε για περπάτημα, για τρέξιμο ή γυμνάσου. Έτσι θα ξεσπάσεις τα νεύρα σου, με το σώμα και την κίνηση!

6. Βρες τα θετικά. Και πες τα δυνατά για να τα ακούσεις. Ή γράψε σε ένα χαρτί τα πράγματα στην ζωή σου που είναι καλά αυτή την στιγμή και σε κάνουν ευτυχισμένο, άρα και πιο ήρεμο.

7. Λύσε ένα σταυρόλεξο ή παίξε Sudoku. Τα παιχνίδια που πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό έχουν αποδειχτεί ότι βοηθούν τους αγχώδεις ανθρώπους.

The post Τι να κάνεις όταν έχεις άγχος appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι να κάνεις όταν έχεις άγχος,