Χανιά: Πρόεδρος ΟΣΥΠΑ: Αδυνατεί να αναλάβει τα αεροδρόμια η Fraport εντός του 2017 (audio)

15:30 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επαφές με φορείς και εργαζομένους στα Χανιά, για το θέμα της παραχώρησης του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στην Fraport, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ ) Βασίλης Αλεβιζόπουλος.
Το πρωί ο κ. Αλεβιζόπουλος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου Χανίων, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο θέμα της παραχώρησης και για τα νέα

δεδομένα. Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου, είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς πως το 2017 θα μπορεί η Fraport να λειτουργήσει τα αεροδρόμια. Ίσως ούτε το 2018. Έκανε λόγο για εμμονή του κ. Σόιμπλε να πάρει χωρίς επενδυτές τη δημόσια περιουσία, επισημαίνοντας πως η Fraport, με βάση δήλωσή της έπρεπε από την 1η Νοεμβρίου του 2016 να έχει αναλάβει τα αεροδρόμια, ωστόσο, λειτουργικά – όπως είπε- δεν είναι ακόμα έτοιμη να τα διαχειριστεί. Τα οικονομικά της στοιχεία είναι τέτοια, τόνισε ο κ. Αλεβιζόπουλος, που δεν της το επιτρέπουν και επισήμανε ότι η εταιρεία μέχρι το 2021 έχει 3,6 δις υποχρεώσεις, ενώ η πορεία της τα τελευταία χρόνια είναι φθίνουσα.
Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε σήμερα το μέλος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου, επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ., Αντώνης Σκαμνάκης, χαρακτήρισε αποτέλεσμα εκβιασμού την εκχώρηση των Περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία διεκδίκησης του αεροδρομίου από τους πολίτες. Ο κ. Σκαμνάκης έκανε λόγο για αυξανόμενο ενδιαφέρον της κοινωνίας στο θέμα της παραχώρησης. Όπως ανέφερε, την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το ανοιχτό συντονιστικό της Πρωτοβουλίας στο Ρέθυμνο, ενώ στις 20 του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή βουλευτών και ευρωβουλευτών, που συντάσσονται με τις διεκδικήσεις της Πρωτοβουλίας.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Σκαμνάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα