Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

14:47 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους φέρονται οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας που σήμερα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας . Οι κτηνοτρόφοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ελλήνων κτηνοτρόφων που δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση τους.


Όπως, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας και συμφώνησαν και οι υπόλοιποι ομιλητές, Γιάννης Πέτσας (πρόεδρος Αγελαδοτρόφων Ν. Λάρισας) και Δημήτρης Κώττης (πρόεδρος

ΕΑΣ και Κτηνοτρόφων Καλαμπάκας), εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διοργανώνοντας συλλαλητήριο μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκριμένα ο κ. Παλάσκας επεσήμανε ότι «οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας με ολικό παγετό και έντονες χιονοπτώσεις προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα στους κτηνοτρόφους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να χάσουν πολλά ζώα, να μειωθεί αισθητά η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και να αυξηθεί το κοστολόγιο των ζωοτροφών καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής. Από τα παραπάνω κρίνεται επιτακτική η αποζημίωση των κτηνοτρόφων μέσω του προγράμματος για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως είχαν δοθεί και στο παρελθόν (de minimis) και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζώα από την θεομηνία μέσω του ΕΛΓΑ. Πιστεύουμε ο πρωθυπουργός να μας δεχθεί για να συζητήσουμε μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε να κατανοήσει τον κίνδυνο που διατρέχει η ελληνική κτηνοτροφία.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, τότε είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να διοργανώσουμε συλλαλητήριο μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου».
Φυσικά δεν είναι τα μόνα προβλήματα των κτηνοτρόφων που αδυνατούν να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους εισφορές και ζητούν κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν από το καταρροϊκό πυρετό πριν από τρία χρόνια.
Επίσης ζητούν διαχωρισμό του ΕΛΓΑ και την πλήρη αυτονόμησή του καθώς και ουσιαστικούς ελέγχους στην εισαγωγή κρεάτων και γάλακτος.

Αμέσως μετά τις σχετικές ομιλίες οι κτηνοτρόφοι έχυσαν και μοίρασαν γάλα ενώ έκλεισαν με μπάλες άχυρου την είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην κ. Μαρία Μαμάρα, λόγω απουσίας του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα