Χανιά: Μικροπροβλήματα από την νεροποντή στα Χανιά

12:01 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή χθες το απόγευμα στα Χανιά με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ερμητικούς χείμαρρους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 25 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς τα νερά δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο ύψος που να μπορεί να κάνει άντληση. Στην οδό Τζιτζiφιανάκη στην περιοχή των Λενταριανών το οδόστρωμα υποχώρησε την ώρα πού περνούσε ένα αυτοκίνητο από τον όγκο του νερού, με αποτέλεσμα το όχημα

να εγκλωβιστεί μέσα στην μεγάλη τρύπα που άνοιξε στο δρόμο. Στο σημείο μετέβη περιπολικό της Τροχαίας Χανίων άνδρες της οποίας βοήθησαν τον οδηγό να βγάλει το αυτοκίνητο από τη λακκούβα. Στην οδό Μουσούρων τα ορμητικά νερά «εισέβαλαν» κυριολεκτικά σε καταστήματα τα οποία και πλημμύρισαν. Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση προκλήθηκαν ακόμη και στις οδούς Αποκορώνου, Γογονή, Ηρακλείου καθώς και σε μεγάλο μέρος της περιοχής της Χαλέπας.
Παράλληλα στην περιοχή της Νέας Χώρας υπερχείλισαν πολλοί αγωγοί με αποτέλεσμα λύματα να πέσουν στην θάλασσα. Έως αργά το βράδυ η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις όπου προχώρησε σε άντληση νερών από υπόγεια.
Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών δημιούργησε προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές στην ανατολική πλευρά των Χανίων Κουμ Καπί, Αμπεριά, Δικαστήρια.
Ήδη συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Ακούστε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Αντώνη Σχετάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα