Λέσβος: Η Λέσβος στις εκθέσεις “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ” & “GREEK TRAVEL SHOW”

11:22 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά σήμερα η διπλή παρουσία της Λέσβου, στα δύο εμπορικά – τουριστικά γεγονότα που διοργανώνονται ταυτόχρονα στην Αθήνα:

1. Στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» (18 – 21 Μαϊου 2017), που αναφέρεται στον τουρισμό και τη γαστρονομία και πραγματοποιείται από την «ALFA EXPO» στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (νοτιοδυτικά προάστια), και

2. Στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών «Greek Travel Show» (19 – 21 Μαϊου 2017), που αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό και πραγματοποιείται

από τη «ΔΕΘ HELEXPO» στο Εκθεσιακό Κέντρο «HELEXPO» του Αμαρουσίου (βορειοανατολικά προάστια).

Και οι δύο εκθέσεις, οι οποίες γεωγραφικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, είναι δύο λαϊκά εμπορικά festivals, που απευθύνονται κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή, με στόχους: α) την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώλησή τους στον επισκέπτη, και β) την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας – παραδοσιακών προϊόντων.

Οι δύο ταυτόχρονες συμμετοχές του νησιού, οργανώνονται από το Δήμο Λέσβου, με τη σύμπραξη και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, τους κατά τόπους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς και τους διαφόρους Λεσβιακούς Συλλόγους της Αθήνας. Μεγάλοι χορηγοί, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση, τη Λέσβο με την Αττική.

Με τη διπλή αυτή ταυτόχρονη συμμετοχή στην Αθήνα, οι διοργανωτές στοχεύουν σε μία πολύ δυναμική κοινή απεικόνιση της τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα παρουσίας στα περίπτερα των δύο εκθέσεων με δικό τους ατομικό χώρο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, τα ενιαία περίπτερα της Λέσβου (και για τις δύο εκθέσεις), θα φιλοξενήσουν σε δικό τους ανεξάρτητο ατομικό χώρο, τόσο τις επιχειρήσεις του τουριστικού και του παραγωγικού τομέα, όσο και όλους τους γεωγραφικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη – Θερμή, Γέρα – Ευεργέτουλα, Μανταμάδο – Αγία Παρασκευή,

Πλωμάρι, Αγιάσο, Πολιχντίτο (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή, Πέτρα, Μόλυβο και Ερεσό – Σίγρι, ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” της Λέσβου.

Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια προώθησης της τουριστικής Λέσβου, θα έχουν οι “προσφορές” των ακτοπλοϊκών εταιρειών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των εν γένει τουριστικών μονάδων του νησιού, τις οποίες θα χορηγήσουν, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση της πληγείσης λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού εικόνας του και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον και στις δύο εκθέσεις, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα.

Η πρόσβαση των φίλων της Λέσβου στους δύο εκθεσιακούς χώρους είναι πολύ εύκολη, τόσο για το Περιστέρι (στάση metro “Ανθούπολη”), όσο και για το Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 39, έξοδος 11 Αττικής οδού). Το ωράριο λειτουργίας των δύο εκθέσεων είναι:

* «Ελλάδος Γεύση»: Πέμπτη, 18 Μαϊου 2017, 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και Παρασκευή, 19 – Κυριακή, 21 Μαϊου 2017, 10:30 π.μ. – 10 μ.μ.

* «Greek Travel Show»: Παρασκευή, 19 – Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, ώρα 10 π.μ. – 8 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα