Ασφαλισιτκά μέτρα κατά της ΠΝΟ από τους αγρότες

11:11 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου κατά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι αγροτών της Κρήτης, αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη απεργιακή κινητοποίηση, που έχει καθηλώσει τα πλοία στα λιμάνια και δεν επιτρέπει την μεταφορά χιλιάδων τόνων κρητικών κηπευτικών προϊόντων.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δικηγόρος των αγροτών, Γιώργος Φραγκούλης, κατατέθηκε πριν από λίγο στο Μονομελές Πρωτοδικείο αίτηση ασφαλιστικών

μέτρων κατά της ΠΝΟ, με την οποία ζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου, για όσο διάστημα συνεχίζεται η απεργία, να δρομολογείται καθημερινά ένα πλοίο στη γραμμή ΗράκλειοΠειραιάς, για τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων. Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου κατ’ αρχάς σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητά του.

Πάνε στο λιμάνι

Στο μεταξύ, το απόγευμα, αγρότες από το Τυμπάκι και την Ιεράπετρα, μαζί με νταλίκες με πρώιμα κηπευτικά, θα μεταβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με σκοπό να φορτώσουν τα προϊόντα τους σε πλοίο της γραμμής και να αναχωρήσουν για τις αγορές. Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι για μία ακόμη φορά αυτοί και τα προϊόντα τους είναι «όμηροι» των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, την οποία καταγγέλλουν για αδιαλλαξία σε ό,τι αφορά στη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. Μάλιστα, κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς, όπως λένε, με την εξαγγελία της απεργίας οι τιμές των προϊόντων τους έκαναν «βουτιά». Σημειώνεται ότι με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, που ελήφθη κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συγκροτήθηκαν ειδικές επιτροπές ανά περιφερειακή ενότητα προκειμένου να καταγράφουν τα προϊόντα που θα καταλήγουν στις χωματερές, όσο διαρκεί η απεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα