Χανιά: Καταγγελία από το σύλλογο δασκάλων για αυταρχική συμπεριφορά του προϊσταμένου ΠΕ

12:49 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για αυταρχική συμπεριφορά κατηγορεί, με ανακοίνωσή του, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, Μανώλη Μηλιαράκη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, προσθέτοντας ότι έχει χάσει κάθε επαφή με τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε αίσθηση του μέτρου. Παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας σε στάση εργασίας την Τετάρτη 20/3 από ώρες 11πμ-2μμ και 2μμ-4μμ και παράσταση διαμαρτυρίας για την αυταρχική συμπεριφορά του προϊσταμένου έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης

ΠΕ Χανίων στις 12:30μμ
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Την Δευτέρα 4 Μαρτίου αμέσως μετά το θάνατο της συναδέλφισσας μας Κατερίνας Μετοχιανάκη δασκάλας στο 1ο ΔΣ Χανίων, έγινε δέκτης αιτήματος από τους συναδέλφους του σχολείου, ώστε το σχολείο να παραμείνει κλειστό τη μέρα της κηδείας της συναδέλφισσας.
Η απάντηση του κου προϊσταμένου όχι μόνο ήταν αρνητική αλλά έστειλε και αναπληρώτρια να αντικαταστήσει τη θανούσα.
Αυτό το περιστατικό όμως δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα. Λίγες μέρες πριν θεώρησε ότι είχε τη δυνατότητα να διατάζει τους συναδέλφους από τα σχολεία της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας να παραβρεθούν στα σχολεία τους παρόλο που το οδικό δίκτυο δεν ήταν ασφαλές. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 8πμ, οι συνάδελφοι μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου παρουσιάστηκαν στα γραφεία της διεύθυνσης δηλώνοντας παρόντες στην υπηρεσία αλλά και αδυνατούντες να μεταβούν στα σχολεία τους λόγω επικινδυνότητας του οδικού δικτύου. Ο κ. προϊστάμενος αφού μίλησε με εντελώς απαξιωτικό και μειωτικό τρόπο προς το Σύλλογο μας, έδωσε εντολή στους συναδέλφους να πάνε στα σχολεία τους, παρόλο που δεν υπήρχε συγκοινωνία και το οδικό δίκτυο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, λόγω των πρόσφατων βροχών και των κατολισθήσεων που ακολούθησαν. Σε επικοινωνία που υπήρξε αργότερα, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας απάντησαν ότι οι συνάδελφοι, από τη στιγμή που το οδικό δίκτυο δεν ήταν ασφαλές, δεν ήταν δυνατό να υποχρεωθούν να πάνε στα σχολεία τους. Παρά το «άδειασμα» αυτό ο κ Μηλιαράκης έλεγε στους συναδέλφους ότι θα είχε διαφορετική συμπεριφορά αν δεν παραβρίσκονταν μαζί με τον Σύλλογο. Λες και το πρόβλημα ήταν ο Σύλλογος και όχι η ασφάλεια των συναδέλφων και των παιδιών.
Η προσπάθεια του κ προϊσταμένου να επιβληθεί στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην προσπάθεια επιβολής κουλτούρας αξιολόγησης στα σχολεία, τη διάλυση της ειδικής αγωγής και των υποστηρικτικών δομών, την ιδιωτικοποίηση τομέων της εκπαίδευσης, τα προσοντολόγια και τις περικοπές τον έχουν οδηγήσει να χάνει κάθε επαφή με τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε αίσθηση του μέτρου.
Όσο και να προσπαθούν να «σπάσουν» τους εκπαιδευτικούς τους απαντάμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν θα περάσει.
Καλούμε τους συναδέλφους σε στάση εργασίας την Τετάρτη 20/3 από ώρες 11πμ-2μμ και 2μμ-4μμ και παράσταση διαμαρτυρίας για την αυταρχική συμπεριφορά του προϊσταμένου έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Χανίων στις 12:30μμ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα