Χανιά: 700 στρέμματα καμμένης γης στην Σπίνα

19:22 5/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις 12 περίπου το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Σπίνα Σελίνου.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα και 25 άτομα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, το πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε αρκετές ρίψεις νερού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε σημείο ηλεκτροδότησης των ανεμογεννητριών στα ορεινά του οικισμού Σπίνα στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε πύρινο μέτωπο, δήλωσε στην ΕΡΤ

Χανίων ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά έκαψε 700 στρέμματα γης εκ των οποίων τα 500 ήταν δασική έκταση, τα 190 χορτολιβαδική και τα 10 γεωργική.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννη Μαραγκάκη, από την πρώτη αποτίμηση η φωτιά έχει κάψει 200 στρέμματα δασικής, 190 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι μεγαλύτερες πληγές ωστόσο, έχουν ανοίξει σε έναν από τους ομορφότερους οικισμούς της Κρήτης, στην Εδεμ του νησιού, στη Σπίνα, του οικισμού που έχει ενταχθεί στους οινοτουριστικούς δρόμους της Κρήτης, αφού είναι ο τόπος καταγωγής του ομώνυμου Μοσχάτου κρασιού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα