ΥΑ ΟΗΕ: Έντονη η γυναικεία παρουσία στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων

18:02 5/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tον απολογισμό του Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων που έγινε την Αθήνα από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου 2018, κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει η δραστηριότητα αυτή εξελίχθηκε «παράλληλα με 13 ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη, το Σαν Φρανσίσκο,

η Νέα Υόρκη και το Κέιπ Τάουν. Κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, έξι εστιατόρια στην Αθήνα στήριξαν την προστασία και την ένταξη των προσφύγων ανοίγοντας την κουζίνα τους σε έξι πρόσφυγες σεφ που ζουν στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες».

Εκτός από την Αθήνα το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων πραγματοποίησε εκδήλωση και στη Λέσβο στις 20 Ιουνίου, που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Επίσης η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισημαίνει πως: «Το 2ο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων στην Αθήνα επιδίωξε να φέρει τους Αθηναίους μαζί γύρω από ένα τραπέζι καθώς και να αναδείξει τις δεξιότητες των προσφύγων σεφ. Στόχος επίσης του Φεστιβάλ, όπου πραγματοποιείται, είναι να ενισχυθεί η επαγγελματική ένταξη των προσφύγων.

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων διοργανώνεται σε κάθε πόλη από εθελοντές με την υποστήριξη της ιδρύτριας οργάνωσης Food Sweet Food και συνδιοργανωτές τα κατά τόπους γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στην Αθήνα, το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χάρη στον ενθουσιασμό και την ενέργεια της ομάδας του Athens Insider.

Το φετινό Φεστιβάλ στην Αθήνα είχε επίσης πολύτιμη βοήθεια από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το SolidarityNow, το Δίκτυο Μεταναστριών Μέλισσα και το Options FoodLab, οργανώσεις και ομάδες που στηρίζουν όχι μόνο τους συμμετέχοντες σεφ, αλλά και τις προσπάθειες ένταξης των προσφύγων στις τοπικές κοινότητες».

Φωτο: ©UNHCR/Achilleas Zavallis

Πηγή video: YA OHE

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΑ ΟΗΕ, Έντονη, Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων,ya oie, entoni, festival mageirikis prosfygon