Αστικά και εργοστασιακά λήμματα στον Ελασσονίτη

16:30 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αρκετά σημεία του ρου του Ελασσονίτη ποταμού τα νερά βρέθηκαν επιβαρυμένα τόσο με αστικά όσο και με εργοστασιακά λήμματα. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν από πιστοποιημένους φορείς.

Το πρόβλημα της ρύπανσης και οι τρόποι αντιμετώπισης συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοσραστού.
Ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως «η προστασία του Ελασσονίτη πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο, ενημέρωση, πρόληψη και συνέργεια. Οι φορείς του Δήμου Ελασσόνας, μέσω των προέδρων των παραποτάμιων

τοπικών κοινοτήτων, πρέπει να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για τους τρόπους πρόληψης της ρύπανσης. Παράλληλα, το αστυνομικό τμήμα θα πρέπει να εντείνει τους προληπτικούς ελέγχους σε θέματα μόλυνσης περιβάλλοντος».
Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νούσιος ανέφερε: «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο Ελασσονίτης συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην προστασία του ποταμού μέσω της εταιρικής ευθύνης, καθώς ένα καθαρός Ελασσονίτης θα συμβάλλει σημαντικά στην διαφήμιση τόσο της περιοχής όσο και των προϊόντων των επιχειρήσεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα