Λέσβος: Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις παρά τη βροχή στη Μυτιλήνη

11:11 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην πόλη της Μυτιλήνης παρά τη βροχή που έπεφτε από το πρωί. Στα κεντρικά Λύκεια συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και οι ένστολοι, όπου οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα

μέτρα που έρχονται με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη βουλή «Πρόκειται, ουσιαστικά για το 4ο μνημόνιο που οδηγεί το λαό σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση και την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο».

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης και στην προκυμαία που κατέληξε στην περιφέρεια . Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και συμβασιούχοι του δήμου Λέσβου για τους οποίους το ελεγκτικό συνέδριο αποφάσισε ότι οι παρατάσεις των συμβάσεών τους είναι αντισυνταγματικές. Μικρή μερίδα συγκεντρωμένων , φωνάζοντας συνθήματα πέταξαν καφέδες και αυγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γιατροί συνεχίζουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους αφού κήρυξαν 48ωρη απεργία , ενώ δυναμική ήταν και η συμμετοχή τους στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Η πορεία των ένστολων ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση κατέληξε στη ΓΓ Αιγαίου πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες τόνισαν ότι με τα νέα μέτρα όχι μόνο μειώνονται εκ νέου οι μισθοί των εργαζομένων αλλά επιπλέον συρρικνώνονται οι υπηρεσίες και τα κλιμάκια σε όλη τη χώρα είτε με μείωση της δύναμής τους, είτε με μετακινήσεις πολλές φορές αναγκαστικές.

Δυναμικό παρών και στη συγκέντρωση του παλλεσβιακού εργατικού κέντρου και του ΠΑΜΕ που λόγω της βροχής, μεταφέρθηκε στο παλιό κτίριο του εργατικού κέντρου. Ακολούθησε πορεία στην αγορά της πόλης στην οποία συμμετείχε και η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων. Το εργατικό κέντρο διοργανώνει και αύριο , ημέρα ψήφισης των μέτρων στη βουλή, συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς στις 7:00 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα