Αρνητικά για κορωνοϊό τα μέχρι τώρα δείγματα – Αργά το βράδυ τα υπόλοιπα 82

15:05 14/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί θα πάρει το Βοστάνειο νοσοκομείο τα αποτελέσματα των 82 δειγμάτων που ελήφθησαν τόσο από την δομή καραντίνας όσο και από τους εργαζόμενους που  ήρθαν σε επαφή με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες, μετά των εντοπισμό δύο εξ αυτών με κορωνοϊό σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στη δομή.

Πρόκειται για 68 πρόσφυγες και μετανάστες και 14 αστυνομικούς, λιμενικούς και εργαζόμενους της Ύπατης αρμοστείας που φροντίζουν για τη φύλαξη και σίτιση των ανθρώπων στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα στη Βόρεια Λέσβο. Χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο βγήκαν αρνητικά

τα αποτελέσματα δύο λιμενικών υπαλλήλων που ήρθαν σε επαφή με τους νεοεισερχόμενους αλλά και δύο κατοίκων του Σκαλοχωρίου που βρέθηκαν κοντά στους πρόσφυγες την πρώτη μέρα που είχαν εγκαταλειφτεί στην ακτή ενώ έβρεχε. Μάλιστα οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή είχαν μπει σε καραντίνα .

«Πρόκειται για μία δομή που είναι ήδη σε καραντίνα οπότε η κατάσταση είναι υπό έλεγχο » είπε ο παθολόγος γιατρός Νάσος Γαλής που εργάζεται και στο ιατρείο της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του Covid-19 στο ΚΥΤ της Μόριας.

“Οι συνάδελφοί μου τήρησαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται όμως η συγκεκριμένη δομή καραντίνας είναι απλά σκηνές σε ένα χωράφι δεν έιναι οργανωμένη δομή” είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος ο οποίος τόνισε ότι οι νεοεισερχόμενοι μεταφέρθηκαν στη δομή με κλούβες της αστυνομίας οι ποίες απολυμάνθηκαν το Σάββατο.

The post Αρνητικά για κορωνοϊό τα μέχρι τώρα δείγματα – Αργά το βράδυ τα υπόλοιπα 82 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα