Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «H εγρήγορση είναι χρέος των Ορθοδόξων»

09:06 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η ορθόδοξη συνείδηση δεν είναι δυνατόν να παραμείνει απαθής στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σε πνευματικές ζυμώσεις που επηρεάζουν το ανθρώπινο γένος. Όσοι έχουν υπεύθυνες θέσεις στην εκκλησία αλλά και γενικότερα τα συνειδητά μέλη της, καλούνται να επαγρυπνούν. Η προτροπή του Χριστού «Γρηγορείτε» παραμένει πολλαπλά επίκαιρη .Οφείλουν να μετέχουν στη διερεύνηση των σύγχρονων συνθηκών και με λόγο κριτικό, παρηγορητικό, καθοδηγητικό, να συμβάλουν στην ορθότερη αντιμετώπιση των αναφυόμενων προβλημάτων» αναφέρει στο νέο

του βιβλίο με τίτλο «Η εγρήγορση είναι χρέος των Ορθοδόξων» ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος .
Το βιβλίο παρουσίασαν χθες στη Λάρισα ο καθηγητής θεολογίας Χρυσόστομος Σταμούλης και ο γιατρός Ιωάννης Καλούσης, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του μακαριοτάτου στην πόλη.

Oι Λαρισαίοι που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Αναστάσιο για τα δύσκολα πρώτα χρόνια στην Αλβανία αλλά και για την προσπάθεια που συνεχίζεται με επίκεντρο την αγάπη για τον άνθρωπο.
«Υπάρχει και ο Χριστός που έρχεται από το μέλλον, για αυτό και δεν ανησυχώ για αυτό, και να θυμάστε πως η Ανάσταση δεν έρχεται μετά τη Σταύρωση αλλά υπάρχει μέσα σ’ Αυτή» κατέληξε με έμφαση ο αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενους στους παρευρισκομένους.
Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε με το Δήμαρχο κ. Καλογιάννη την κεντρική πεζογέφυρα Αλκαζάρ η οποία θα λάβει το όνομά του
και κατευθυνόμενος πεζός στο Αρχαίο Θέατρο έγινε δεκτής θερμών εκδηλώσεων από μικρού και μεγάλους που έσπευδαν να πάρουν την ευλογία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα