Αποκλεισμός Αστέρα Τρίπολης

00:53 3/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, στο 44ο λεπτό, μία τιμωρία με γκολ (0-1, Μαγκίν), εξαιτίας αυτού του λάθους, ένα δοκάρι (Τσιλιανίδης), ακριβώς πριν το 0-1 και μία αποβολή (2η κίτρινη κάρτα του Μιχάλη Μανιά με την έναρξη του β μέρους και αφού πρώτα είχε καλή ευκαιρία για γκολ), φάνηκε να καθορίζουν την τύχη του αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν, στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης.

Αμ, δε…

Στο σημείο της αποβολής, όλα άλλαξαν.

Στην ουσία, οι 5.000 περίπου φίλαθλοι, είδαν ένα άλλο παιχνίδι.

Ο Αστέρας, αφυπνίστηκε.

Απέκτησε πάθος, δίψα, έτρεξε, πίεσε ψηλά, κυριάρχησε και … στρίμωξε τους Σκωτσέζους, οι οποίοι … ξεβολεύτηκαν απ’ το αργό και δυνατό παιχνίδι τους και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μαζικά προς την περιοχή τους, διώχνοντας απλά τις μπάλες και κοιτώντας να … ροκανίσουν τον χρόνο.

Οι γηπεδούχοι, είχαν πάρει φόρα για τα καλά και έφτιαχναν σπουδαίες ευκαιρίες, όλες μοναδικές, όλες ανεπανάληπτες, που όμως, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν.

Και όλα αυτά, βέβαια, σε ευρωαπικά παιχνίδια, κοστίζουν ακριβά, πολύ ακριβά θα λέγαμε.

Ο Αστέρας, το μόνο που κατάφερε, ήταν να αποφύγει την ήττα, αφού είχε ισοφαρίσει με τον Τσιλιανίδη.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Γάλλου διαιτητή Μιγιό (με λάθη και με αποφάσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο), ο Αστέρας, εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα της αναγνώρισης απ’ τους φίλους του, ωστόσο, η … πικρή γεύση του αποκλεισμού, κυριαρχούσε σ’ όλα τα μέρη του γηπέδου.

Μαζί με αυτήν και ένα μεγάλο «γιατί», καθώς επίσης και ένας αφορισμός στον παράγοντα «τύχη».

Αναφορά έγινε και στις σωτήριες επεμβάσεις του γκολκίπερ Μπόγκνταν.

Η Χιμπέρνιαν θα παίξει τώρα με την Μόλντε, ενώ ο Αστέρας θα πρέπει να ηρεμήσει, να στοχαστεί, να ανακτήσει την ψυχολογία του και να μπορέσει να προετοιμαστεί για την είσοδό του στο πρωτάθλημα.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα