Ο κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός Κ. Δασκαλάκης στην ΕΡΤ (video)

22:42 2/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το φετινό βραβείο μαθηματικών Rolf Nevanlinna απονέμεται στον 37χρονο Έλληνα καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Μαθηματικών στο Ρίο της Βραζιλίας. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ στις 21.00 για τη διεθνή αυτή διάκριση.

Συγχαρητήρια μηνύματα

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον 37χρονο καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για την επιτυχία του να κερδίσει το φετινό βραβείο μαθηματικών Rolf Nevanlinna. «Είμαστε υπερήφανοι για σένα» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος.

Συγχαρητήρια απέστειλε στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του #KonstantinosDaskalakis με το Rolf Nevanlinna Prize 2018. Είναι χρέος μας να δουλέψουμε σκληρά ώστε οι νέοι επιστήμονες να έχουν την ευκαιρία να λάμψουν και στην πατρίδα μας.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) August 2, 2018

«Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του #KonstantinosDaskalakis με το Rolf Nevanlinna Prize 2018. Είναι χρέος μας να δουλέψουμε σκληρά ώστε οι νέοι επιστήμονες να έχουν την ευκαιρία να λάμψουν και στην πατρίδα», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ Ρίτσα Καστάνη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα