Ρολάν Γκαρός: Πότε παίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Η προϊστορία με Ρούμπλεφ

19:35 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρόσφατη ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει η διοργάνωση του Ρολάν Γκαρός, έχει πεισμώσει τον Έλληνα πρωταθλητή που δείχνει αποφασισμένος να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα.

Αποφασισμένος να αγωνιστεί καλύτερα και να νικήσει αυτή την φορά τον Αντρέι Ρούμπλεφ, εμφανίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν από την αυριανή αναμέτρησή του με τον Ρώσο πρωταθλητή στα προημιτελικά του Roland Garros,

λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αμβούργου.

Με τον Ρώσο πρωταθλητή έχει… αρνητική προϊστορία ο Τσιτσιπάς καθώς μετράει δύο νίκες μα τρεις ήττες. Ο Στέφανος πανηγύρισε πρώτη φορά το 2018 στο Next Gen Finals όπου κέρδισε με 3-2 σετ και η δεύτερη φορά φέτος στο Αμπου Ντάμπι όπου πήρε τη νίκη με 2-0 σετ.

Αντίθετα ο Ρούμπλεφ μετράει τρεις επιτυχίες στο ενεργητικό του καθώς εκτός από τον τελικό του Αμβούργου, έχει κερδίσει τον Τσιτσιπά το 2017 στο τουρνουά του Κιμπέρ και πέρυσι στο US Open.

Ο Τσιτσιπάς θέλει να πάρει την… εκδίκηση του για τον χαμένο τελικό του Αμβούργου, στον αυριανό προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός που αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα γύρω στις 18:00. Ο νικητής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα βρει απέναντι του τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία και να αγωνιστώ πιο σκληρά αυτή τη φορά, ίσως να κάνω κάτι καλύτερο», είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς προέβλεψε ότι το ματς απέναντι στον Ρούμπλεφ θα είναι δύσκολο, καθώς ο Ρώσος όπως είπε έχει βελτιώσει το σερβίς του και βασίζεται στη δύναμη του.

«Δεν περιμένω τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα, βρισκόμαστε στα προημιτελικά. Κάθε γύρος θα είναι πιο δύσκολος από τον προηγούμενο» τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς στον πρώτο γύρο νίκησε τον Ισπανό Μουνάρ με 3-2 σετ κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή (έχανε με 2-0), με 3-0 σετ τον Ουρουγουανό Κουέβας, με 2-0 (αποσύρθηκε στο τρίτο σετ) τον Σλοβένο Μπεντέν και με 3-0 τον Βούλγαρο Ντιμιτρόφ. Ο Ρούμπλεφ απέκλεισε με 3-2 σετ τον Κουέρι, με 3-1 τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, με 3-0 σετ τον Αντερσον και με 3-1 σετ τον Φούτσοβιτς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφασισμένος, Τσιτσιπάς, Ρούμπλεφ,apofasismenos, tsitsipas, roublef