Αποχώρηση Τσοχατζόπουλου που ζητά κλήτευση μελών ΚΥΣΕΑ - Δικαστήριο: Δικαίωμά του να φύγει

16:14 24/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αποχώρησε από το δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος έως ότου κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1. Λίγο πριν φύγει απο την αίθουσα ο πρώην υπουργός, ο πρόεδρος τού είπε:

«Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά
στοιχεία αυτής της απόφασης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα».

Σχετική είδηση: Απορρίφθηκε το αίτημα για κλήτευση του Κ. Σημίτη

Η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη ανέφερε οτι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ επεσήμανε οτι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ενα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε απο τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει οτι είναι αθώος».

Και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ.Παναγιωτοπουλος είπε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει, ωστόσο συμπλήρωσε:

«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, στελέχους ΦΑΕΕ, συμβούλου του ανακριτή σε οικονομικά θέματα.

Η συνέχεια της δίκης

Ο κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας ζήτησε να καταθέσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης τον οποίο έχει κατονομάσει ως πρόσωπο με πρωταγωνιστικό ρόλο.Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη είπε στο δικαστήριο ότι την ερχόμενη Δευτέρα η εντολέας του θα εισαχθεί στον Άγιο Σάββα λόγω προβλημάτων υγείας ενώ στο δικαστήριο ξεκίνησε να καταθέτει ο εφοριακός υπάλληλος Παναγιώτης Βλάχος σύμβουλος του ανακριτή της υπόθεσης σε οικονομικά θέματα.
Ο μάρτυρας περιέγραψε τη ροή του΄''μαύρου χρήματος'' και υποστήριξε οτι σύμφωνα με το πόρισμά του η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν δικαιολογεί με τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει τις αγορές των ακινήτων στο Κολωνάκι και την Κυψέλη. Η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ειναι μάρτυρας αφού είναι πραγματογνώμονας και επομένως δεν μπορεί να καταθέσει.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί ενω διέκοψε για την Τετάρτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα