Αποχωρεί από τη Νικαράγουα μέρος του προσωπικού των ΗΠΑ

10:09 7/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Eντολή αποχώρησης από τη Νικαράγουα, έδωσαν οι ΗΠΑ στο «μη απαραίτητο προσωπικό» τους, λόγω του κύματος βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 220 ανθρώπους στη χώρα μέσα σε 80 ημέρες.

Στη χώρα υπάρχουν συνθήκες έντασης μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και αντιπολιτευόμενων.

Παράλληλα οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους αμερικανους πολίτες να επανεξετάσουν ενδεχόμενα ταξίδια τους στη Νικαράγουα λόγω «των

εγκλημάτων, της αναστάτωσης στις πολιτικές υπηρεσίες και της περιορισμένης διαθεσιμότητας των ιατρικών φροντίδων», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

«Βαρειά οπλισμένοι, πολιτοφύλακες με πολιτικά και ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση επιχειρουν σε μεγάλο μέρος της χώρας, περιλαμβανομένης της Μανάγκουα», προειδοποιεί η πρεσβεία. Συνιστά επίσης να αποφεύγονται τα σημεία όπου γίνονται διαδηλώσεις εξαιτίας «της πιθανότητας να υπάρξουν προβλήματα βίας».

Η κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα, προγραμματίζει για το Σάββατο μια πορεία. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε από την πλευρά της μια διαδήλωση για την Πέμπτη 12 Ιουλίου και γενική απεργία την Παρασκευή 13 Ιουλίου για να ζητήσει πρόωρες εκλογές ή την αποχώρηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα, ενός 72χρονου πρώην αντάρτη που βρίσκεται στην εξουσία από το 2007, έπειτα από μια πρώτη προεδρική θητεία που είχε διαρκέσει από το 1979 έως το 1990.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα