Απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 15 Ιουλίου

09:17 7/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης την Κυριακή 15 Ιούλη 2018, ημέρα 24ωρης απεργίας στον κλάδο του εμπορίου ανακοίνωσε το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στην Πλατεία Καπνικαρέας (Ερμού), ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία

για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια» για την αργία της Κυριακής: «Ο αγώνας για την προάσπισή της είναι μια από τις μάχες της τάξης μας. Ο κλάδος του εμπορίου συνεχίζει να αποτελεί δοκιμαστικό σωλήνα για σειρά αντεργατικών μέτρων που θεσμοθετεί το κράτος και προωθεί η εργοδοσία. Από το εμπόριο ξεκίνησε το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα σπαστά ωράρια και τόσα άλλα που απλώθηκαν σαν γάγγραινα σε άλλους κλάδους.

Έτσι και σήμερα, η ανηλεής επίθεση στο ωράριο (με «λευκές νύχτες» και «Black Friday») και το τσάκισμα των κάθε λογής αργιών (Καθαρής Δευτέρας, 26 Δεκέμβρη,2 Γενάρη, 6 Γενάρη), η επιβολή νέων ατομικών συμβάσεων, η οριζόντια μείωση μισθών μαζί με μαζικές απολύσεις – «παραιτήσεις», οι απλήρωτες υπερωρίες και η σφοδρή εντατικοποίηση καθώς και η γενικευμένη εφαρμογή της ενοικιαζόμενης και ελαστικής εργασίας, αποτελούν τη νέα εργασιακή κόλαση για χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους».

Σχετική είδηση: Nέα απεργία για την αργία της Κυριακής στις 15 Ιουλίου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα