Καστοριά: «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

09:20 7/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στις 19:30 στο Αρχοντικό Μπασάρα στην Καστοριά, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος». Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Ιουλίου και είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος τέσσερεις φωτογράφοι: από την Τουρκία, την Пολωνία, την Σερβία

και την Ρωσία. Οι τέσσερεις φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω. Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Καστοριάς, η Βυζαντινή Οικουμένη και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιοανατολικών Σπουδών της Σχολής Ανώτατων Σπουδών του Παρισιού, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα